Hatalmas az érdeklődés a BNPI ökoturisztikai nyílt napjai iránt 2019.04.07. 08:31

Sokszázan látogattak el eddig a BNPI 2019. évi tavaszi ökoturisztikai nyílt napjaira. A márciusi ipolytarnóci nyílt nap után most a Bükk-vidék Aspiráns Geopark geoturisztikai kínálatát mutatták be a BNPI munkatársai Lillafüreden. A geoparkot ismertető road show a következő hónapokban folytatódik.

Nem mosta el az eső a Bükk-vidék Geopark kínálatát megismertető lillafüredi nyílt napot április 6-án, amelyre miskolciak, illetve a Bükki Nemzeti Park területén élők regisztrálhattak. A BNPI a Szent István-barlangon és az Anna-barlangon keresztül nyújtott betekintést a Bükk-vidék Aspiráns Geopark geoturisztikai kínálatába. A programot a Szent István-barlangnál termékkóstoló és fotóbemutató egészítette ki.

Erre az alkalomra készült el a két barlangot bemutató gömbpanorámás túra is, amely révén otthonról is be lehet kukkantani a barlangokba. A körbenézéshez kattintson az alábbi képekre!

Bükk-vidék Geopark geoturisztikai értékeit bemutató összeállítást a Szent István-barlangnál csodálhatták meg az érdeklődők. A barlangokban felváltva indultak túravezetések a nyílt napra regisztrálók és a Lillafüredre kiránduló, nem Miskolcról és a Bükkből érkező vendégek részére.

Már a túrák indulásakor szó esett a Bükk-vidék Geoparkról, valamint a BNPI ökoturisztikai kínálatáról.

Néhány túrához mi is becsatlakoztunk!

Az Anna-barlang iránt is jelentős volt az érdeklődés - itt azonban biztonsági okok miatt egy-egy csoportban csak maximum 20 vendéget tudtunk fogadni.


A Szent István-barlangnál a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szürkemarha kolbászát, valamint nemzeti Parki termék Védjegyes lekvárokat, szörpöket bemutató kóstoló, valamint helyi termékek vására várta az érdeklődőket.

Farkas Annamária
bolthálózati és Nemzeti Parki Termék Védjegy koordinátor

Kapcsolódó