Hatalmas az érdeklődés a BNPI ökoturisztikai nyílt napjai iránt 2019.04.07. 08:31

Sokszázan látogattak el eddig a BNPI 2019. évi tavaszi ökoturisztikai nyílt napjaira. A márciusi ipolytarnóci nyílt nap után most a Bükk-vidék Aspiráns Geopark geoturisztikai kínálatát mutatták be a BNPI munkatársai Lillafüreden. A geoparkot ismertető road show a következő hónapokban folytatódik.

Nem mosta el az eső a Bükk-vidék Geopark kínálatát megismertető lillafüredi nyílt napot április 6-án, amelyre miskolciak, illetve a Bükki Nemzeti Park területén élők regisztrálhattak. A BNPI a Szent István-barlangon és az Anna-barlangon keresztül nyújtott betekintést a Bükk-vidék Aspiráns Geopark geoturisztikai kínálatába. A programot a Szent István-barlangnál termékkóstoló és fotóbemutató egészítette ki.

Erre az alkalomra készült el a két barlangot bemutató gömbpanorámás túra is, amely révén otthonról is be lehet kukkantani a barlangokba. A körbenézéshez kattintson az alábbi képekre!

Bükk-vidék Geopark geoturisztikai értékeit bemutató összeállítást a Szent István-barlangnál csodálhatták meg az érdeklődők. A barlangokban felváltva indultak túravezetések a nyílt napra regisztrálók és a Lillafüredre kiránduló, nem Miskolcról és a Bükkből érkező vendégek részére.

Már a túrák indulásakor szó esett a Bükk-vidék Geoparkról, valamint a BNPI ökoturisztikai kínálatáról.

Néhány túrához mi is becsatlakoztunk!

Az Anna-barlang iránt is jelentős volt az érdeklődés - itt azonban biztonsági okok miatt egy-egy csoportban csak maximum 20 vendéget tudtunk fogadni.


A Szent István-barlangnál a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szürkemarha kolbászát, valamint nemzeti Parki termék Védjegyes lekvárokat, szörpöket bemutató kóstoló, valamint helyi termékek vására várta az érdeklődőket.

Kapcsolódó