Esztáz-kői-barlang

A kicsi, de annál látványosabb cseppkövekben bővelkedő barlang Felsőtárkánytól 3,5 km-re, a Gyetra-völgyben nyílik. A barlangban sem villanyvilágítás, sem betonjárda nincs, egy helyen létra segíti a közlekedést. A barlang hőmérséklete 9-10 fok körül alakul, vizes-sáros és száraz szakaszok egyaránt találhatóak.

A látogatáshoz sisak, fejlámpa szükséges, melyet a túravezetők biztosítanak a résztvevők számára, a rövid túra résztvevőinek ezeken kívül csak túraruházatra van szüksége.

A minimális túralétszám 5 fő, maximális létszám 9 fő (ettől nagyobb létszám esetén több turnus szükséges). A barlangban töltött idő 30 perc.

Megközelítése: gyalogosan 1 óra, kerékpárral 20 perc alatt. A barlangig kerékpárral kényelmesen járható kövezett út vezet, gyönyörű környezetben.

A túrákon mindenki a saját felelősségére vehet részt.

Díjszabás 2023. február 1-jétől:

Teljes árú: 1500 Ft/fő

Diákok, nyugdíjasok részére: 1000 Ft/fő

Alkalmanként minimum fizetendő 7500 Ft (min. 5 fős csoport).

A barlanglátogatás megrendelhető írásban az oktatas@bnpi.hu e-mail címen.

Ebben a barlangban szabad- és munkaszüneti napokon nem tudunk csoportokat fogadni.

Kiskorú személy barlangtúrán szülőjével (törvényes képviselőjével) együtt vagy annak írásos engedélyével vehet részt. A szülő távollétében zajló túrákhoz szükséges formanyomtatvány itt letölthető. Kérjük, hogy a barlangtúrára csoportonként (9 fő) kitöltve hozzák magukkal.GPS koordináták: N 48,024897; E20,423876

Kapcsolódó