E-ügyintézés

Tájékoztató az elektronikus ügyintézésről.

Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény, valamint az elektronikus ügyintézés részletszabályairól szóló 451/2016. (XII.19.) Korm. rendelet 37.§ alapján Igazgatóságunk az alábbi tájékoztatást nyújtja:

1. Igazgatóságunk két hivatali kapuval rendelkezik.

Általános ügyintézésre szolgáló hivatali kapu címünk: BNPI

2. Ügyfélszolgálatunk elérhetőségei: https://www.bnpi.hu/hu/kapcsolat-2

3. Adatkezelési tájékoztató elérhetősége: https://www.bnpi.hu/hu/adatvedelem

4. Üzemszünet, üzemzavar esetén követendő eljárásrend:

a. Igazgatóságunk törekszik arra, hogy minden olyan tervezhető technikai tevékenységet, amely a szolgáltatás vagy az elektronikus ügyintézés szünetelését eredményezi, olyan időszakra ütemezzen, amelyben a szünetelés nem okoz jelentős fennakadást az elektronikus ügyintézésben.

b. Minden olyan előre tervezett technikai tevékenységről legalább 3 nappal a tevékenység megkezdése előtt a www.bnpi.hu honlapon tájékoztatást nyújtunk, mely a szolgáltatás vagy az elektronikus ügyintézés szünetelését vagy korlátozott működőképességét eredményezi.

c. Az elektronikus ügyintézés 1 munkanapot meghaladó szünetelése esetén elektronikus utat nem igénylő módon is fogadjuk és feldolgozzuk ügyfeleink beadványait, abban az esetben is, ha az adott eljárástípusban a vonatkozó jogszabály alapján kizárólag elektronikus ügyintézésre van lehetőség.

5. Ügyfeleink mindennemű beadványaikat, az e-Papír szolgáltatás igénybevételével teljesíthetik. A szolgáltatás elérhetősége: https://epapir.gov.hu/. Az e-Papír egy ingyenes, hitelesített üzenetküldő alkalmazás, amely internetkapcsolaton keresztül, elektronikus úton összeköti az Ügyfélkapuval rendelkező ügyfeleket a szolgáltatáshoz csatlakozott intézményekkel. Az e-Papír alkalmazás egy online felületen elérhető rendszer, telepítést nem igényel.

6. A felhasználók azonosítása az e-Papír alkalmazásban a Központi Azonosítási Ügynök (KAÜ) szolgáltatás igénybevételével történik.

7. Igazgatóságunk jelenleg nem biztosít elektronikus űrlapkitöltési lehetőséget.

8. Igazgatóságunk tekintetében a kezdeményezhető eljárásokkal kapcsolatban fizetendő díj, vagy költség nem merül fel.


A tájékoztató letölthető PDF formában. A tájékoztatóban a ctr + f billentyűkombinációval lehet keresni.

Kapcsolódó