Európai Geoparkok Hete és a Globális Geoparkok Éve 2024.05.13. 13:02

A megalakulásának 20 éves jubileumát ünneplő Globális Geoparkok regionális hálózatának tagjai, az Európai Geoparkok Hetét kibővített programokkal, 2024. május 18. és június 2. között a magyarországi UNESCO Globális Geoparkok is megünneplik.

A programokból némi ízelítőt a Novohrad-Nógrád Geopark őslénytani központjánál, az Ipolytarnóci Ősmaradványok honlapján is találhat az érdeklődő. A geopark héthez tartozik egy előzetes program, a szlovák-magyar geopark sátorosbányai rendezvénye, melyről a közösségi média is megemlékezett. De ide tartozik a Visegrádi Négyek (V4) geoparkjainak május közepén Csehországban megtartott tanácskozása is.

A konferencián elhangzottak anyaga itt érhető el. A transznacionális geopark május 30-án a határokon átnyúló geoparkok online fórumán is részt vesz.

Öreg kontinensünk és a geoparkok emlékezetének ünnepét országunk másik két UNESCO Globális Geoparkjában, a Bakony–Balaton és a Bükk-vidék Geoparkokban is megtartják.. De érdemes távolabbra is tekinteni, hiszen az UNESCO Globális Geoparkok összefogásában egy különleges programsorozat és verseny is kezdetét vette a földtani örökségünkhöz és az élő bolygóhoz kapcsolódva, érdekes kihívás, csatlakozzanak hozzá.

GGN versenykihívás 2024

A globális geoparkok honlapján közzétett verseny felhívásának összeszerkesztett kivonata itt tölthető le

Kapcsolódó