Mi is ott voltunk a VI. Miskolci Bagolylesen 2019.02.13. 10:08

2019. február 09-én, szombaton került megrendezésre a „VI. Miskolci Bagolyles”.

Az egyre népszerűbb eseményt immár hatodik éve a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület 34. sz. Bükki Helyi Csoportja (röviden MME 34. sz. HCS) szervezi és rendezi meg. A Miskolci Egyetem főépületében ezen a napon a természetvédelemmel kapcsolatos ismeretterjesztésé a főszerep!

Bükki Nemzeti Park Igazgatóságot a rendezvényen ismét a Kelet-bükki Tájegység természetvédelmi őrei képviselték. Idén az igazgatóságunkról, a Bükki Nemzeti Parkról, az Őrszolgálatról és az állami természetvédelemről nyújtott általános információk mellett hazai bagolyfajaink, illetve az „Év Emlősének”, a hiúznak (Lynx lynx) a bemutatása volt kiemelt feladatunk.

Ez utóbbi kapcsán egy feladatlapot is kitöltöttek nálunk a látogatók, hiszen a rendezvény keretében egy pontgyűjtő játék is megrendezésre került. A 10 állomást eredményesen és igazoltan teljesítők a nap végén egy tombolahúzásban vehettek részt. A szervező (MME 34. sz. HCS) és igazgatóságunk mellett, többek között képviseltette magát az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság, a Mályi Madármentő Állomás, a Miskolci Gombász Egyesület, a Zöld Kapcsolat Egyesület. Madárgyűrűzés, madarász séta és trópusi bogarak (élő egyedek és preparátumok) bemutatója színesítette a programot.

Az esemény kapcsán az Őrszolgálat szorosan együttműködött igazgatóságunk Természetismereti Oktatási Osztályával. Ők állították össze a feladatlapot és láttak el minket szóróanyaggal, szemléltető eszközökkel, amelyekkel számos látogatót, főleg sok gyermeket tudtunk „asztalunkhoz kötni”. Különösen nagy sikere volt a hiúzt és a farkast ábrázoló kirakójátékoknak, valamint a bagoly-preparátumoknak! Az egyik előadóteremben párhuzamosan előadás-sorozat is zajlott, itt a nagyragadozókkal kapcsolatos prezentációnkat mutattuk be az érdeklődő közönségnek.A több száz fős eseményre legtöbben Miskolcról és környékéről látogattak el, de Egerből, Debrecenből, Kecskemétről és Budapestről érkezett gyerekek/tanulók is töltöttek ki nálunk feladatlapot! Az évről évre egyre színvonalasabb és egyre gazdagabb programkínálatot felvonultató rendezvény remek alkalom a szemléletformálásra, az ismeretterjesztésre. Minden ilyen alkalmat ki kell használnunk, meg kell ragadnunk, hogy előremozdítsuk a Természetvédelem Ügyét! Ennek szellemében ígérhetjük, a VII. Miskolci Bagolylesen is ott leszünk!Kleszó András

Kapcsolódó