Árak és nyitvatartás

Kedves Látogatóink!


Geológiai tanösvényünk ősi világának bemutatása újabb látnivalókkal gazdagodott!

Nyáron meghosszabbított nyitvatartással várjuk vendégeinket, 16 óra 30 perckor indul az utolsó geológiai tanösvényi túra a világhírű földtani alapszelvényünkön.

Pórázon tartott házi kedvenceikkel együtt is jöhetnek.

Figyelem: 2024. július 1-től előreláthatólag augusztus közepéig, felújítás miatt a lombkorona ösvényünk zárva tart!


A Lombkorona kávézóban a kártyás fizetés a vételi hiányosságok miatt akadozik, kérjük erre az esetre készpénzt is hozzanak magukkal, a fogadóépületet ez a probléma nem érinti.

Kérjük, hogy a 20 fő fölötti bejelentkezéseket és a kéréseiket a könnyebb beazonosítás és gyorsabb ügyintézés érdekében közvetlen email címünkre: ipolytarnoc@osmaradvanyok.hu küldjék. Az is segít a visszakeresésben, ha az üzenet tárgyában konkrétan fogalmaznak, benne a bejelentkezési csoport ékezetek nélküli nevét is megadják.NYITVATARTÁSUNK

Általában keddtől vasárnapig, valamint ünnepnapi hétfőkön és egyéb ünnepnapokon 16 óráig, nyáron 17 óráig, a téli hétvégéken pedig 15 óráig tart nyitva területünk. Munkanapi hétfőkön a látogatók számára mindig zárva vagyunk!

Nyugalmat kedvelő látogatóinknak előre jelezzük, hogy tavasztól őszig a kedd, szerda és csütörtök napokon a csendesebb idősávok gyakoribbak.

Fogadóépületi nyitvatartás:
Tavasszal (márciustól májusig) és szeptember – október hónapokban 9 – 16 óra között, nyári hónapokban (júniustól-augusztusig) 17 óráig történő meghosszabbítással.

Túravezetések a geológiai ösvényen:
Tavasszal és szeptember-október hónapokban 9.30 – 15.30 között minden óra harminc perckor ( 9.30, 10.30, 11.30, 12.30, 13.30, 14.30 és 15.30 ), nyáron egy rendkívüli 16.30-as túraindítással meghosszabbítva. A legelső vezetés, a 9 óra 30 perc időpontra kitűzött túra 4 fő alatt nem indul, egyéb korlátozással nem élünk.

Lombkorona ösvény nyitvatartása:

Megújult lombkorona ösvényünk a Tuzson toronyból indul,10 órától 16 óráig, külön kiegészítő jegyvétellel látogatható. Biztonsági okokból csúszós (esős), illetve viharos (szeles) időben zárva tart, ez utóbbi novembertől márciusig valószínűsíthető. Bejárása csak kezelő személyzet felügyeletében, hevederes biztosítással történhet (szakaszonként 1 fő).

Figyelem: Felújítás miatt a lombkorona ösvény 2024. július 1-től előreláthatólag augusztus közepéig nem üzemel!

Csoportosan, nagyobb létszámmal érkező látogatóinknak érdemes előre bejelentkezni! Mivel a geológiai ösvény túraindítási helye a fogadóépülettől – ahol a belépőjegy vétele történik – 700 m-re van, ezért ajánlott a tervezett túra időpontjához képest legalább fél órával előbb a területre érkezni.

2024. ÉVI SZOLGÁLTATÁSAINK TÁJÉKOZTATÓJA

A területen tartózkodás jegyvétel köteles. Csuklószalagos, látogatóbarát jegyrendszer van az egész napos tartózkodásra is tartalmas élményeket nyújtó Ősmaradványoknál.

Sétálójegy: 800 Ft/fő
Lombkorona kiegészítő jegy: 600 Ft/fő
4DX mozi jegy a fogadóépületben: 1 500 Ft/fő
4DX mozi kedvezményes jegy: 1 300 Ft/fő

Geológiai túrajegyek:
– Teljes árú jegy: 2 500 Ft/fő
– Kedvezményes jegy: 2 000 Ft/fő
– Regisztrációs jegy*: 100 Ft/fő

Kombinált jegyek:
– Teljes árú felnőtt jegy: 3 500 Ft/fő,
– Kedvezményes jegy**: 3 000 Ft/fő
– Kedvezményes iskolás jegy lombkoronával: 3 500 Ft/fő
,

– Családi jegy (2 felnőtt+2 gyermek esetén komb. kedv. jegy): 12 000 Ft/4 fő (további gyermekek esetén 3 éves kor alatt: 100 Ft/fő; 3 éves kor felett: 1 500 Ft/fő díjszabás érvényes. Amennyiben Nagycsaládos Kártyával rendelkeznek, akkor minden további gyermek regisztrációs jegy kedvezményben részesül.)

Tematikus túra jegy 1 (vadászati, miocén, jeles esemény+4Dx mozijegy): 3 000 Ft/fő
Tematikus túra jegy 2 (geoparki - fatörzsbarlang, idegen nyelvű): 3 000 Ft/fő
Vízközeli élőhelyek vizsgálata szabadtéri modul (min. 10 fő, max. 25): 12 000 Ft/alkalom
Természetismereti foglalkozások (min. 10 fő): 800 Ft/fő

JEGYVÁSÁRLÁS

A jegyet a fogadóépületi pénztárban lehet megváltani, készpénzzel vagy bankkártyával!
Fontos: munkanapra eső hétfőkön zárva vagyunk!

Kérjük, úgy tervezze tartózkodási idejét, hogy vegye figyelembe, nyitvatartási időben – a védett terület nyugalma érdekében – 16 órakor már zárunk. (Kutyákat pórázon, egyéb házibarátokat megfelelően tartva hozhatnak területünkre.)

FIZETŐESZKÖZÖK

A Látogatóközpontban készpénzzel (forint), bankkártyával, valamint mindhárom típusú SZÉP kártyával is tud fizetni (szabadidő zseb).

KEDVEZMÉNYEK

A kedvezményes belépőjegy váltásra jogosultak körét a részletes tájékoztató ismerteti.

Fogadóépületünk új programjai:
Egy különleges kiállítás tekinthető meg az Ősfenyő Belépő Fogadóépület konferenciatermében. Az Idősíkok találkozása – Az Ipolytarnóci Ősmaradványok múltja című kiállítás központjában a terület kutatástörténete áll, bemutatva az 1830-as években kezdődő és máig tartó feltáró munkát, relációba állítva azzal a sok millió éves geológiai múlttal, amely a terület világhírű egyediségét adja. A Novohrad-Nógrád UNESCO Globális Geoparkot is népszerűsítő interaktív kiállítás fő célja az, hogy hozzásegítse a látogatókat a földtörténeti korok megértéséhez, az idő sodrában elhelyezve az Ipolytarnóci Ősmaradványokat. Egyúttal kaput nyit a világhírű geológiai tanösvényünk feltárásaihoz, melyek télen csak korlátozottan látogathatók.
A vadászati világkiállításhoz kapcsolódó, játékosan interaktív, kiterjesztett valóságot is magába építő komplex kiállítási részt is érdemes megtekinteni. A tartalmas családi programokat digitális terepasztalunk domborzatalakító, oktató játéka is segítheti. Ráadásul egész évben különleges tematikus túrák indulnak a fogadóépülettől, kérjük kövessék programjainkat.

MELYIK JEGYTÍPUST VÁLASSZAM?
Sétálójeggyel 16 óráig tartózkodhatnak a védett területen belül. Csak annak érdemes megváltani, akinek nincs elég ideje részt venni az egy órát igénybe vevő földtani túravezetésen, vagy a geológiai feltárások páratlan kincsei és azok animációs bemutatása nem érdeklik. (A parkolás, a bükkábrányi fák, a játszótér, a fogadóépületi kiállítások, a miocén erdő, a kőzetparki, a kőszikla és a biológiai tanösvények megtekintése, valamint a piknikező helyek használata tartozik hozzá.)
A 4DX mozijegy a sétálójegyi szolgáltatások mellett a fogadóépületi szimulációs, négydimenziós film időutazására is feljogosítja a látogatót.
A geológiai túrajegyhez a sétálójegyi szolgáltatásokon kívül az 1 órás, vezetett kirándulás tartozik a világhírű földtani tanösvényen, ahol az ősi vulkáni katasztrófa által megőrződött, mára már tovatűnt világ páratlan maradványait lehet megismerni. A különleges bemutatást védőépületek feltárásai teszik érzékletessé. Csak vezetéssel látogatható.
Lombkorona jegy: Az átalakított és megújult Lombkorona ösvény a játszótér melletti Tuzson-toronyból indul, külön kiegészítő jeggyel vehető igénybe, 4-10 éves korig csak felnőtt kíséretében látogatható. Télen és csúszós időben nem üzemel.

A jegyek kiadása a fogadóépületi jegypénztárban történik. Aki a geológiai túrára vagy a 4D moziba aznap már váltott jegyet, az mentesül a sétálójegy megváltásától.


ÁLTALÁNOSSÁGBAN
Csak a honlapunkon levő információkért vállalunk felelősséget. Csoportos látogatóinknak a geológiai tanösvényre érdemes előre bejelentkezniük, akkor élvezhetnek elsőbbséget. 60 főnél nagyobb csoportok túravezetésére is van lehetőség. A geológiai tanösvény kapujától vezetett túrák 9.30-15.30 órák között minden óra 30 perckor indulnak. Az Ősfenyő Belépő bejárata mellett álló bükkábrányi fák ingyenesen megtekinthetők.

A mozgószékes, négydimenziós moziban látható film 10 perces, a vetítőteremben 20 mozgó és 5 stabil szék van, ki- és beszállással 15 percenként kerülhet sor újabb vetítésre. ( Kellő érdeklődés esetén folyamatosan.) A súlyos szív- és gerincbántalmakban szenvedők, 120 kg feletti testtömeggel rendelkezők, valamint áldott állapotban levők sem maradnak ki a páratlan élményből, ők a fix székekből nézhetik a szenzációs katasztrófa filmet.


Kapcsolódó