Árak és nyitvatartás

Kérjük, hogy a 20 fő fölötti bejelentkezéseket és a kéréseiket, a könnyebb visszakeresés és gyorsabb ügyintézés érdekében közvetlen email címünkre: ipolytarnoc@osmaradvanyok.hu küldjék. Az is segít a visszakeresésben, ha az üzenet tárgyában konkrétan fogalmaznak.

NYITVATARTÁS 2019-BEN

2019. március elsején indult el újra turisztikai szezonunk, szeretettel várjuk látogatóinkat. Március 1-től november 17-ig, keddtől vasárnapig, valamint ünnepnapi hétfőkön és egyéb ünnepnapokon 16 óráig tart nyitva területünk. Munkanapi hétfőkön a látogatók számára mindig zárva vagyunk! November 1-én kegyeleti okokból zárva van területünk. Fogadóépületi új fejlesztéseink miatt turisztikai szezonunk kibővült, november 22-től december 15-ig, péntektől vasárnapig (november 22-24, november 29- december 1, december 6-8 és december 13-15), 9- 15 óra között nyitva vagyunk, egyéb napokon zárva.

Új fejlemény: 2019. augusztus 23-án egy különleges állandó kiállítás nyílt az Ősfenyő Belépő Fogadóépület konferenciatermében. Az Idősíkok találkozása – Az Ipolytarnóci Ősmaradványok múltja című kiállítás központjában a terület kutatástörténete áll, bemutatva az 1830-as években kezdődő és máig tartó feltáró munkát, relációba állítva azzal a sokmillió éves geológiai múlttal, amely a terület Európa-hírű egyediségét adja. Az interaktív kiállítás célja az, hogy hozzásegítse a látogatókat a földtörténeti korok megértéséhez, elhelyezve a földtörténetben az Ipolytarnóci Ősmaradványok területén látottakat. Egyúttal kaput nyit a világhírű geológiai tanösvényünk látnivalói felé.

Fogadóépületi nyitvatartás:
Tavasszal és szeptember – október hónapokban 9 – 16 óra között, nyári hónapokban 17 óráig történő meghosszabbítással.Novembertől 9-15 óra között vagyunk nyitva a fentebb jelzett korlátozásokkal.

Túravezetések a geológiai ösvényen:
Tavasszal és szeptember-október hónapokban 9.30 – 15.30 között minden óra harminc perckor ( 9.30, 10.30, 11.30, 12.30, 13.30, 14.30 és 15.30 ), nyáron 16.30-as túraindítással meghosszabbítva. A legelső vezetés, a 9 óra 30 perc időpontra kitűzött túra 4 fő alatt nem indul, egyéb korlátozással nem élünk. Novembertől az utolsó túra 13 óra 30 perckor indul, télen csak akkor, ha az időjárási viszonyok lehetővé teszik. Kérjük, hogy ebben az időszakban megfelelő, csúszásmentes lábbelivel és meleg öltözetben vegyenek részt a túrán. Télen a nagycsarnoki filmvetítés szünetel.


Lombkorona ösvény nyitvatartása:
A megújult lombkorona ösvényünk a Tuzsony toronyból indul,10 órától 16 óráig, külön kiegészítő jegyvétellel látogatható, 4-10 éves gyermekek csak felnőtt kíséretében járhatják be. Biztonsági okokból csúszós, illetve viharos időben zárva tart, ez novembertől folyamatosan várható.Buszcsoportoknak érdemes előre bejelentkezni! Mivel a geológiai ösvény túraindítási helye a fogadóépülettől – ahol a belépőjegy vétele történik – 700 m-re van, ezért ajánlott a tervezett túra időpontjához képest legalább fél órával előbb a területre érkezni.

2019. ÉVI ÚJ BELÉPŐJEGY ÁRAINK május 1-től léptek érvénybe

Tájékoztatónk letöltése

Csuklószalagos, látogatóbarát jegyrendszer van az egész napos tartózkodásra is tartalmas élményeket nyújtó Ősmaradványoknál.

Sétálójegy: 600 Ft/fő

Lombkorona kiegészítő jegy: 500 Ft/fő
4DX mozi a fogadóépületben:
– Teljes árú jegy: 1 100 Ft/fő.
– Iskolai 4D csoportjegy*: 1 000 Ft/fő
*18 éves korhatárig 10 főt meghaladó iskolai osztály esetén, csak a 4D mozira szól
Geológiai túrajegyek:
– Teljes árú jegy: 1 600 Ft/fő
– Kedvezményes jegy** 1 000 Ft/fő
** nyugdíjas és 3-18 év közötti korú látogatóknak

- a felnőtt- és nyugdíjas jegy tartalmazza 3 fő 3 év alatti gyermek belépési lehetőségét is, jegytípustól függően a geológiai tanösvényre illetve a területen tartózkodásra.

JEGYVÁSÁRLÁS

A jegyet a fogadóépületi pénztárban lehet megváltani, készpénzzel vagy bankkártyával! De túlterhelt napokon előfordulhat, hogy a kártyás fizetés akadozik, mobil internet elérésünk sajnos nagyon korlátozott.
Fontos: munkanapra eső hétfőkön zárva vagyunk!

Kérjük, úgy tervezze tartózkodási idejét, hogy vegye figyelembe, nyitvatartási időben – a védett terület nyugalma érdekében – 16 órakor már zárunk. (Kutyákat pórázon, egyéb házibarátokat megfelelően tartva hozhatnak területünkre.)

FIZETŐESZKÖZÖK

A Látogatóközpontban készpénzzel (forint), bankkártyával, valamint mindhárom típusú SZÉP kártyával is tud fizetni (szabadidő zseb).

KEDVEZMÉNYEK

Szállás.hu kupon – Felnőtt belépő a geológiai tanösvényre és túravezetésre 1.600 Ft helyett 1.400 Ft

Hungary Card – Felnőtt belépő a geológiai tanösvényre és túravezetésre 1.600 Ft helyett 1.400 Ft

MELYIK JEGYTÍPUST VÁLASSZAM?

Sétálójeggyel 16 óráig tartózkodhatnak a védett területen belül. Csak annak érdemes megváltani, akinek nincs elég ideje részt venni az egy órát igénybe vevő földtani túravezetésen, vagy a geológiai feltárások páratlan kincsei és azok animációs bemutatása nem érdeklik. (A parkolás, a bükkábrányi fák, a játszótér, a fogadóépületi kiállítás, a miocén erdő, a kőzetparki, a kőszikla és a biológiai tanösvények megtekintése, valamint a piknikező helyek használata tartozik hozzá.)
A 4DX mozijegy a sétálójegyi szolgáltatások mellett a fogadóépületi szimulációs, négydimenziós film időutazására is feljogosítja a látogatót.
A geológiai túrajegyhez a sétálójegyi szolgáltatásokon kívül az 1 órás, vezetett kirándulás tartozik a világhírű földtani tanösvényen, ahol az ősi vulkáni katasztrófa által megőrződött, mára már tovatűnt világ páratlan maradványait lehet megismerni. A különleges bemutatást védőépületek feltárásai és ősállati lábnyomok fölé vetített őslények animált rekonstrukciói teszik érzékletessé. Csak vezetéssel látogatható.
Lombkorona jegy: Az átalakított és megújult Lombkorona ösvény a játszótér melletti Tuzsony-toronyból indul, külön kiegészítő jeggyel vehető igénybe, 4-10 éves korig csak felnőtt kíséretében látogatható.
Gyermekek 3 éves korig: A felnőtt- és nyugdíjas jegy tartalmazza 3 fő 3 év alatti gyermek belépési lehetőségét is, jegytípustól függően a geológiai tanösvényre illetve a területen tartózkodásra.

Az Ősfenyő Belépő Látogatóközpont 4D mozijában az iskolai csoportjegy kedvezmény csak 18 éves korig, vagy a középiskolai tanulmányok végéig érvényes diákigazolvány felmutatásával és csak 10 főt meghaladó iskolai osztály esetében érvényes.
A jegyek kiadása a fogadóépületi jegypénztárban történik. Aki a geológiai túrára vagy a 4D moziba aznap már váltott jegyet, az mentesül a sétálójegy megváltásától.

Az iskolai csoporttal érkező pedagógusok (20 fő diákot meghaladó csoport fölött 1 fő kísérőnek ingyenes) kedvezményes jegyet válthatnak.

ÁLTALÁNOSSÁGBAN

Csak a honlapunkon levő információkért vállalunk felelősséget. Csoportos látogatóinknak a geológiai tanösvényre érdemes előre bejelentkezniük, akkor élvezhetnek elsőbbséget. 60 főnél nagyobb csoportok túravezetésére is van lehetőség. A geológiai tanösvény kapujától vezetett túrák 9.30-15.30 órák között minden óra 30 perckor indulnak. Az Ősfenyő Belépő bejárata mellett álló bükkábrányi fák ingyenesen megtekinthetők.

A mozgószékes, négydimenziós moziban látható film 10 perces, a vetítőteremben 20 mozgó és 5 stabil szék van, ki- és beszállással 15 percenként kerülhet sor újabb vetítésre. ( Kellő érdeklődés esetén folyamatosan.) A súlyos szív- és gerincbántalmakban szenvedők, 120 kg feletti testtömeggel rendelkezők, valamint áldott állapotban levők sem maradnak ki a páratlan élményből, ők a fix székekből nézhetik a szenzációs katasztrófa filmet.


Kapcsolódó