Továbbra is vigyázzunk egymásra! 2020.05.08. 15:12

A korlátozások enyhítésével igazgatóságunk három bemutatóhelye már látogatható. Kollégáink és vendégeink egészsége érdekében azonban megfogalmaztunk néhány kérést a hozzánk látogatók felé.

Ez a páratlan panoráma fogadja azokat a vendégeket, akik a hétvégén ellátogatnak a szilvásváradi Milleniumi Kilátóba, s bízunk benne, hogy sokan is fognak élni a lehetőséggel. Mostantól péntek-szombat-vasárnap már a Szalajka-völgyi információs házban és Európa miocén erdejében, az Ipolytarnóci Ősmaradványoknál is várjuk a vendégeket. Munkatársaink és látogatóink biztonsága érdekében azonban az alábbiakban kérjük vendégeink együttműködését:

Kisebb csoportok, időpontfoglalás

Sokkal fontosabbá vált, mint bármikor korábban, hogy egyik bemutatóhelyünkön se legyenek nagyobb csoportok egyszerre, ezért Ipolytarnócon szükség szerint sűrűbben indítjuk a túráinkat. Arra kérjük vendégeinket, hogy lehetőség szerint a fenti linkeken előre foglaljanak időpontot és /vagy vásárolják meg online a belépőjegyüket, hogy minél jobban ütemezni tudjuk a turnusokat és minél kevesebbet kelljen várni a jegypénztáraknál.

Bankkártyás fizetés vagy online jegyvásárlás

A fizikai kontaktusok csökkentése érdekében fontos, hogy minél kisebb legyen a készpénz forgalom a bemutatóhelyeinken. Éppen ezért kérjük, hogy ahol meg lehet venni online a belépőjegyet, ott válasszák ezt a lehetőséget, a saját telefonjukon magukkal hozva a kapott QR kódot, hogy minél kevesebbszer kelljen a pénztárosoknak közvetlenül érintkeznie a vendéggel. Ezzel a készpénz és a bankkártya által okozott vírusterjedés veszélyét csökkentjük.

Érkezéskor elég, ha az okostelefonra lementett online jegyet felmutatják a pénztárnál, a jegyet nem szükséges kinyomtatni.

Online jegyértékesítés - Millenniumi Kilátóba

Online jegyértékesítés - Ipolytarnóci Ősmaradványok

Vásároljanak helyi termékeket

Ha valaki helyi termékeket választ suvenírként a bemutatóhelyeink boltjaiban, azzal a helyi gazdaság élénkítését is segíti, hozzájárul ahhoz, hogy a hazai gazdaság minél hamarabb a talpára álljon. Kiváló nemzeti parki termék védjegyes és egyéb helyi termékekből lehet válogatni Ipolytarnócon és a Szalajka-völgyi Információs Házban is. Segítsük egymást!

Termékeink egy része elérhető a webáruházunkban is!


Tartsák be az erdőn járás szabályait

Tudomásul kell venni, hogy az erdő nem csak értünk van - hanem az utánunk érkezőkért is, sőt, a következő generációkért is. Ne dobjuk el a szemetet, ne harcoljunk a tanösvénytáblákkal, ne menjünk quaddal a természetbe, hanem fogadjuk el, hogy a természet akkor tud mindannyiunké lenni, ha ezért mindenki egyaránt tesz.

Szórólapok helyett mobil appok és online felületek

A papír is vírushordozó lehet, ráadásul a szórólapokat nem tudjuk fertőtleníteni. A környezettudatosság érdekében is, s persze a vírus terjedésésének a gátlása érdekében is sokkal célszerűbb, ha mobil appokon vagy online felületeken visszük magunkkal az élményeket.

A papír alapú prospektusok helyett most még inkább javasoljuk GUIDE@HAND Bükki Nemzeti Park Igazgatóság mobil alkalmazás használatát.

Bemutatóhelyeinken QR kódok segítségével számos plusz információt, offline is használható térképet biztosítunk a vendégek számára, ami nemcsak környezettudatos megoldás, hanem jelenleg azt is lehetővé teszi, hogy ne a nyilvános, sokak által használt tereinkbe kihelyezett szóróanyagaink jelentsék csak a további tájékozódás lehetőségét.

Tartsuk be az alapvető higiéniai szabályokat

Gondoljunk arra, hogy a jegypénztárakban, boltokban dolgozó kollégáknak is családja van, s szeretnének egészségesek maradni. Éppen ezért a maszk használata kötelező a zárt térben. Kérjük, tartsák egymástól és a tárlatvezetőktől, túravezetőktől a 2 méteres távolságot a vendégek a bemutatóhelyeken is, akkor is, ha már majd túl leszünk a vírusos időszakon. Túravezetőink az Önök és a saját családjaik érdekében a vírusveszély végéig szintén szájmaszkban tartják a túrákat.

Mi is fokozottan odafigyelünk a bemutatóhelyeink gyakori fertőtlenítésére. Kérjük Önöket is, hogy gyakran mossanak kezet egymás és a munkatársaink védelmében is.



Kapcsolódó

2023/1 1. Sziasztok!

2023/1 1. Sziasztok!

2023.04.19. 14:34
Hallo zusammen! Mein Name ist Hanna und ich bin die neue Freiwillige der Organisation kulturweit aus Deutschland. Ich werde bis Ende August dieses Jahres in Eger bleiben. Hier sind ein paar Fakten über mich: Aufgewachsen bin ich in einem kleinen Dorf namens Trautmannshofen in Bayern, das in der Nähe der Stadt Neumarkt in der Oberpfalz liegt. Die nächstgrößere Stadt ist Nürnberg (Vielleicht habt ihr schon mal davon gehört.) Im Februar bin ich 23 Jahre alt geworden. Zusammen mit meinen Eltern wohne ich noch in Trautmannshofen. Mein älterer Bruder Lukas wohnt in Neumarkt. In meiner Freizeit bin ich gerne draußen, gehe wandern oder fahre mit dem Fahrrad. Außerdem lese ich gerne spannende Romane oder Krimis und gehe an den Wochenenden mit Freunden aus. Nachdem ich 2016 meinen Realschulabschluss gemacht habe, habe ich eine Ausbildung zur Industriekauffrau bei der örtlichen Öko-Brauerei "Neumarkter Lammsbrau" gemacht. Seit 2019 war ich bei der Thule GmbH in Neumarkt im technischen Kundendienst tätig. Nun war es Zeit für ein neues Abenteuer! Da ich schon immer mal für eine gewisse Zeit im Ausland arbeiten wollte, nutzte ich die Gelegenheit und bewarb mich für den Naturfreiwilligendienst bei kulturweit. Glücklicherweise wurde ich angenommen und mir wurde angeboten, den Freiwilligendienst im Bükk-Region Geopark in Eger, Ungarn zu absolvieren. Ich habe das Angebot angenommen und bin nun glücklich und neugierig, welche Erfahrungen dieser neue Lebensabschnitt für mich bringen wird!
Tovább olvasom