Megnyílt a Harkály-ház 2020.08.12. 22:57

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság legújabb bemutatóhelye Mátrafüreden nyitotta meg kapuit.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság az Európai Unió és a magyar kormány támogatásával a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében a Természetvédelmi és élővilág-védelmi fejlesztések megvalósítása érdekében a KEHOP-4.1.0. prioritástengelyen belül valósította meg a „Kapu a Mátra kincseihez – Látogató-, oktatási és kezelőközpont kialakítása Mátrafüreden” című projektjét.

A BNPI már korábban is rendelkezett Mátrafüreden tájegységirodával, ami egy kisebb iskola épületben került kialakításra, azonban ez az épület látogató- és oktatási funkciók betöltésére nem volt alkalmas.

A Mátra természeti értékekben igen gazdag hegyvidéki terület. A hazai turistaforgalom és az iskolai osztálykirándulások kedvelt célpontja. Ezért határozott úgy a BNPI, hogy a Mátra kapujában lévő Mátrafüredi tájegységirodájának a bővítésével, fejlesztésével, ezen a területen, hoz létre egy új, korszerű látogató-, oktatási és kezelőközpontot, melyet a Mátra jellegzetes Natura 2000 jelölő madárfajai után Harkály Háznak neveztünk el.

Az ide látogatók interaktív elemek segítségével ismerkedhetnek meg a környék jellegzetes madár-és növényfajaival.

Két tanösvény is várja a természetbe vágyókat, melyek önállóan, de előre meghirdetett időpontban, szakvezetéssel is bejárhatóak.

A bemutatóhelyen megjelenik a Nemzeti Parki Termék Védjegyes termékek színes kínálata is.

A Harkály-ház látogatóközpont nyitvatartása:

  • November-március: csütörtök-vasárnap: 10.00-15.00
  • Április, május, szeptember, október: szerdától szombatig: 10.00-17.00

vasárnap: 10.00-15.00

  • Június-augusztus: kedd-szombat: 10.00-17.00

vasárnap: 10.00-16.00

Várjuk a látogatókat szeretettel!


Kapcsolódó