Véleményezhető Natura 2000 fenntartási terv és meghívó fórumra – „Nagy-fertő - Gulya-gyep - Hamvajárás szikes pusztái” (HUBN20040) kiemelt jelentőségű természet-megőrzési terület 2020.03.02. 09:50

Elkészült a „Nagy-fertő - Gulya-gyep - Hamvajárás szikes pusztái” (HUBN20040) kiemelt jelentőségű természet-megőrzési terület (Natura 2000 terület) fenntartási tervének egyeztetési tervdokumentációja.

A tervvel kapcsolatban az érintettek, a tulajdonosok és a területen gazdálkodók számára fórumot tartunk, melyre tisztelettel várjuk az érintetteket, érdeklődőket.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság az Agrárminisztérium célzott támogatásával Natura 2000 területek fenntartási terveit készíti. Igazgatóságunk a nyílt tervezés gyakorlatát követve be kívánja vonni az érintett területhasználókat, hatóságokat, önkormányzatokat, civil szervezeteket és a lakosságot a tervezési folyamatba.

A fórum időpontja: 2020. március 11. – 10 óra

A fórum helyszíne: Hevesvezekény, Toldi Közösségi Ház (Hevesvezekény 3380, Fő út 47.)

Az elkészült egyeztetési tervdokumentáció INNEN letölthető.

A Natura 2000 fenntartási tervek egyeztetési dokumentációi a tematikus aloldalunkról is letölthetők.

A fórumok nyilvánosak. Mivel a dokumentációt – terjedelmi korlátok miatt – nem áll módunkban minden érintett (földhasználó, kezelő, hatóság, civil szervezet) részére eljuttatni, így az érintett önkormányzatok (Átány, Hevesvezekény, Kisköre, Kömlő és Tarnaszentmiklós) részére egy-egy nyomtatott példányt megküldtünk önkormányzati kifüggesztésre. A tervdokumentáció az önkormányzatoknál megtekinthető 2020. március 31-ig.

Kérjük, hogy a tervdokumentációkkal kapcsolatos véleményét a gazdafórumon ossza meg munkatársainkkal vagy írásban (postai címünkön /Bükki Nemzeti Park Igazgatóság, 3304 Eger, Sánc u. 6.) vagy központi e-mail címünkön / titkarsag@bnpi.hu/) küldje meg 2020. március 31-ig.

Schmotzer András
kutatási szakreferens

Kapcsolódó