Üzlet és természetvédelem – új kiadvány jelent meg „Biodiverzitás – a te vállalkozásod?” címen 2018.08.28. 13:00

Vajon összeegyeztethető-e a természet védelme és az üzleti tevékenység? Nem egyszerű ez a kérdéskör. Fontos, hogy meghatározzuk, hogy melyek azok az üzleti lehetőségek, amelyek a természetvédelem céljaival összeegyeztethetők.

Az ECOKARST projekt keretében, a német projektpartner, a Global Nature Fund (GNF) által szerkesztett kiadvány segíthet a kérdéskör mélyebb feltárásában, a szerteágazó lehetőségek megismerésében.

A projekt keretében elkészült kiadvány célja, hogy felhívja a figyelmet a természetvédelmet és helyi gazdasági fejlődést ötvöző, mindkét terület számára kölcsönösen előnyös lehetőségekre. Az egyik út, amivel ezt a célt elérhetjük, az ún. „biodiverzitás-barát” vállalkozások támogatása.

A jelen kiadványt ajánljuk mindazon vállalkozók, gazdálkodók, lakosok, környezeti menedzsmenttel foglalkozó szakemberek és más érdeklődők számára, akik többet szeretnének megtudni azokról a vállalkozásokról, amelyek gazdasági tevékenységüket a természetvédelemmel és biodiverzitással sikeresen összehangolják.

Sikeres nemzetközi példák leírásán túl a kiadvány bemutatja az ECO KARST projekt hét vizsgálati területén jelenleg működő ígéretes vállalkozásokat is.

A siker egyik kulcstényezője a helyi lakosok, önkormányzatok, vállalkozók, civil szervezetek, hatóságok és a védett terület kezelőjének együttműködése. A régióra vonatkozó ismereteikkel és elkötelezettségükkel új biodiverzitás-barát vállalkozásokat lehet létrehozni és a gyakorlatban megvalósítani.

A kiadvány letölthető innen (PDF) és az ECOKARST projekt hivatalos oldalról: http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/eco-karst/outputsSchmotzer András projektmenedzser


„A projekt a Duna Transznacionális Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.”

Kapcsolódó