Tavaszi túra az ország tetején 2022.03.29. 09:56

Ebben az évben először újra túrát hirdetünk az ország tetejére, Kékestetőre! A jelentkezők vezetett túra keretein belül ismerkedhetnek meg az ország legmagasabban fekvő tanösvényének élővilágával, a hegység természeti, kulturális értékeinek gazdagságával.

Az útvonal jelentős része a környéken jellemző, különlegesen szép montán bükkösökben és a Mátra kitűnő panorámát nyújtó gerincén halad. Programunk során kiemelt szerepet kapnak a térség természeti értékei, azok megőrzésének fontossága, melyről tapasztalt nemzeti parki kollégánktól hallhatnak érdekesnél érdekesebb információkat.

Találkozó: Április 23. szombat, 9:00, Kékestető, csúcskő

A tanösvény teljes hossza: 8,5 km, 10 állomással, a szintemelkedés 410 m. A túra körtúra, így a kiindulás pontjához érkezik.

A program nagyjából 4,5-5 órát vesz igénybe. Nagyon rossz idő esetén nem kerül megtartásra. Megfelelő mennyiségű élelmiszerrel és folyadékkal kell készülni. A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt.

Részvétel csak online jegyváltással lehetséges, tanösvény túrajegy megvásárlásával 2022. április 22-ig. Részvételi díj egységesen 500 Ft/fő.

Minimális létszám 8 fő. Maximális létszám: 20 fő

Az autóval érkezőknek fontos információ, hogy Kékestetőn csak fizetős parkoló áll rendelkezésre.

Túravezető: Hazafi Dorottya

Oktatási koordinátor


Kapcsolódó