Medvesi Fotós Maraton 2016 - kiállítás a díjnyertes fényképekből és díjátadó 2018.07.31. 12:53

A Medvesi Fotósmaratonra érkezett fotósok több ezer felvételt készítettek, melyekkel a médiákon, szociális hálókon és saját oldalaikon keresztül vitték hírét a régió szépségének.

A Novohrad-Nógrád UNESCO geopark területén 2016. június 3.-5. között, sorrendben harmadszor került megrendezésre a Medvesi Fotós Maratón, melynek..több, mint 300 magyarországi, szlovákiai és távolabbi országokból érkezett résztvevője volt.

A fotósok több ezer felvételt készítettek, melyekkel a médiákon, szociális hálókon és saját oldalaikon keresztül vitték hírét a régió szépségének. A 48 órás program keretében, három kategóriában fotóverseny is meghirdetésre került:
  • Táj
  • Emberek
  • Élő természet.

A fotóversenyben minden regisztrált résztvevő egy kategóriában legfeljebb két felvételt küldhetett be (tehát maximálisan 6 felvételt). A verseny lezárásáig a fotósok több, mint 400 felvételt küldtek el, melyeket 4 tagú szakmai zsűri értékelt (ketten Szlovákiából és ketten Magyarországról). Párhuzamosan ezzel, a rendezvény Facebook oldalán a közönségdíj elnyerésért zajlott nyilvános szavazás.

A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt felvételekért járó díjak mellett, kiadásra kerül a közönségdíj (a Facebook-on legtöbb szavazatot kapott felvételért), az ifjúsági (18 év alatt) díj és a fődíj, melyet az a résztvevő nyer el, akinek a legjobb három felvétele a zsűri pontozása szerint a legmagasabb pontszámot érte el.

A díjnyertes fényképekből összeállított vándorkiállítás 2016. szeptember 2-án 17.00 órakor nyílik meg a Füleki Vármúzeumban, a Bebek-torony 5. emeleti kiállítótermében.

A rendezvény részeként sor kerül a fotóverseny kiértékelésére és a díjak átadására.

A rendezvény szlovákiai szervezői a Geopark Novohrad-Nógrád Jogi Személyek Társulása és a Nógrádi Turisztikai Információs Központ voltak. Partnerei: a Füleki Vármúzeum, Fülek Városa, Óbást (Stará Bašta), Sátorosbánya (Šiatorská..Bukovinka), Csákányháza (Čakanovce) községi hivatalai, az Állami Környezetvédelmi Hivatal (Štátna..ochrana.. prírody SR), a Cseres-hegység Tájvédelmi Körzet. A rendezvény támogatói: AGRO CS Slovakia, a.s., Fotolab CEWE a.s., Richard Gášpár. Mede Ferenc, EUROBASALT a.s., ..Dometic.. Slovakia s.r.o. Médiapartnerei: ..Kam..do..mesta, Szlovák Idegenforgalmi Ügynökség (Slovenská agentúra pre..cestovný..rruch), AiCES, portál ephoto.sk, LocAll regionális televízió, Regionális Fejlesztési Ügynökség, Rimaszombat (Regionálna..rozvojová agentúra Rimavská.. Sobota).
A kivételesen érdekes geológiai, természeti, kulturális és történelmi értékekkel rendelkező Novohrad-Nógrád..Geopark a Besztercebányai kerület déli területén és a magyarországi Nógrád megye északi részén helyezkedik el. Értékeinek világszintű elismerését jelenti az, hogy tulajdonosa az UNESCO Globális Geopark címnek: tagja a Globális Geoparkok Hálózatának, melynek a világban 119 tagja van. A „geopark”, mint kategória hasonlóan a természeti és kulturális világörökséghez 2015-től része az UNESCO-nak.

Részletes információk:

www.foto-maraton.sk, www.fotosmaraton.hu
Kapcsolattartó személyek:
RNDr. Puntigán József, geopark.filakovo@gmail.com, +421 917 646 551
Ing. Ivona Cimermanová, geopark.filakovo2@gmail.com, +421 948 212 208"

Kapcsolódó