A szilvásváradi Hócza Henrietta volt az egyetlen termelő, aki a tavalyi Nemzeti Parki Termék Védjegyes pályázaton lekvárjaival és gyógynövényes teáival elnyerte a "Bükki Nemzeti Parki Termék" védjegyet.
Heni a varászlatos szilvásváradi Dajka-dűlőben 2013-tól termeszti a gyógy- és fűszernövényeit. Inspirációként visszanyúlik a gyökerekhez, a házias termékekhez, melyek dédszüleink mindennapjait meghatározták. Szeretné minél több emberrel megismertetni a Dajka-dűlő „kincseit” , de a régi hagyományokat egy kis csavarral színesíti.
A Dajka-dűlő egy Natura 2000-es terület közvetlen szomszédságában található.
A magas gyümölcstartalmú és igazán ízletes tartósítószer és cukormentes lekvárokon kívül Heni termékei között megtaláljuk a különféle élvezeti és gyógyteákat, valamint többféle szörpöt és a szárítmányokat.
Jó szívvel ajánljuk a "Dajka dűlő kincseit" azoknak a fogyasztóknak, akik előnyben részesítik a helyi termelők szezonális, kézzel készült termékeit, szeretnek új ízeket kipróbálni, kedvelik a vadon termő gyümölcsökből és bogyókból készült házias termékeket.
Heni vallja: törekedni kell a testi és lelki harmóniára, hiszen ez a kettő együttesen az egészségünk alapja.
Fontos, hogy Henrietta termékei idény jelleggel készülnek, jó szívvel ajánljuk az egészségmegőrzés jegyében mindenkinek.
A Dajka dűlő honlapja az alábbi linken elérhető.