Nyugati Kapu Látogatóközpont

9

A megújult "Karszt és Élővilága" kiállítás interaktív elemeivel szemléletesen, sok esetben játékos módon figyelhetik meg a Bükki Nemzeti Park állat- és növényvilágát, valamint a hegység földtani kialakulásával kapcsolatos ismereteket is elsajátíthatják.

Az ismeretszerzést a kiállítás korábbi elemei mellett érintőképernyős eszközök, feladványok és játékok segítik. Az évszakok váltakozását követő diorámákkal mutatjuk be a bükki Őserdő és a Nagy-mező egy részletét, a karsztjelenségeket, a Bükkben jellemző élőhelyeket. Az ősemberbarlang-rekonstrukció megmutatja, hogyan is használta a bükki ősember lakóhelyeként a bükki karszt barlangjait. A látogatóközpont egyúttal időszakos kiállításoknak is helyet ad a természettel, természetvédelmi tevékenységgel, a Bükki Nemzeti parkkal kapcsolatos fotó- és képzőművészeti alkotásoknak. A recepción további felvilágosítást adunk a nemzeti park látogatható területeiről, a bükki települések látnivalóiról, programjairól.


Kedves Látogatók!

Kormány 194/2021. (IV. 26.) Korm. rendelete alapján a négymilliomodik COVID-19 elleni védőoltás dózisának beadásával a lépcsőzetes nyitás megkezdhető, így Bükki Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi bemutatóhelyeit, látogatóközpontjait, turisztikai célú barlangjait újra megnyitja.

A rendelet alapján a látogatás az alábbi feltételekkel lehetséges:

  • A bemutatóhelyek látogatása a 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet értelmében csak védettségi igazolvány bemutatásával lehetséges.
  • A védettségi igazolvány a védettségi igazolványon feltüntetett személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány bemutatásával együtt érvényes. A hatodik életévét betöltött, de tizennyolcadik életévét be nem töltött személy életkorát személyazonosító igazolványával, útlevelével, vezetői engedélyével vagy diákigazolványával igazolja. A tizennyolcadik életévét be nem töltött személy életkorának ellenőrzése mellőzhető, ha a kiskorúság ténye nyilvánvaló.
  • A látogatóink biztonsága érdekében a bemutatóhelyeink bejáratának közelében kézi fertőtlenítő eszközöket helyezünk el, kérjük ezek használatát.
  • Kérjük, hogy az ajándékboltban a kihelyezett árut kézzel ne érintsék, azt kérjék az eladótól.

A szakvezetéses túrákra és környezeti nevelési foglalkozásra bejelentkezett csoportok részére a lefoglalt/megrendelt programok nem kerülnek megtartásra.
Köszönjük megértésüket, együttműködésüket!Megközelítés:

Felsőtárkány, Ifjúság u. 34/1 (tópart).

GPS koordináták: É 47°58,883' / K 20° 26,059'

Belépőjegyek ára:

- Egész árú jegy: 600 Ft/fő

- Kedvezményes jegy (diák, nyugdíjas, 20 fő feletti csoport): 400 Ft/fő

- Családi jegy (2 felnőtt+2 gyermek): 1600 Ft

Nyitva tartás

H - Cs: Zárva
P - Szo: 9:00 - 16:00
V: Zárva

Kapcsolódó