Természetismereti vetélkedő-sorozatunk díjátadó napját tartottuk június 7-én 2019.06.11. 13:16

A vetélkedő-sorozatba 9 általános iskola 49 diákja kapcsolódott be, közülük 29 tanuló részesült díjazásban.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Természetismereti és Oktatási Osztálya immár harmadik alkalommal hirdette meg nyolc fordulós természetismereti vetélkedő-sorozatát 2018. szeptember - 2019. április között, felső tagozatos diákok számára.

A vetélkedő elsődleges célja az ismeretterjesztés, szemléletformálás volt oly módon, hogy egyfajta kutatómunkára ösztönözze a résztvevőket. Nagy örömünkre szolgált, hogy a visszajelzések alapján a versenyzők lelkesen böngésztek, kutattak az új ismeretek után, melynek eredményeképpen magas színvonalú megoldásokkal találkoztunk.

Az eredményhirdetésre és a nyeremények átvételére június 7-én került sor a Felsőtárkányi Nyugati Kapu Látogatóközpontban. Az 5-6. osztályosok, valamint a 7-8. osztályosok kategóriájában az 1-6. helyezetteket, valamint két különdíjas tanulót a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság bemutatóhelyeire szóló díjmentes belépőkkel jutalmaztunk.

A nyeremények átvétele után rövid sétára invitáltuk a résztvevőket a közeli Barát-rétre, ahol a lepke és pókhatározás rejtelmeibe nyerhettek bepillantást. Az aktív nappali lepkék mellett előző este csapdázott, színpompás, különleges éjszakai lepkékkel is megismerkedhettünk.



A természetismereti vetélkedő-sorozat minden résztvevőjének ezúton is gratulálunk!


BNPI, Természetismereti és Oktatási Osztály

Kapcsolódó