Természetfilmeket vetítettünk Felsőtárkányban 2019.05.27. 09:27

A május 24-26 között megrendezett gödöllői Természet- és Környezetvédelmi Filmnapokhoz csatlakozó 28 külső vetítési helyszíne egyike felsőtárkányi látogatóközpontunk volt, ahol mi is nagy sikerrel vetítettük a filmfesztiválra nevezett filmeket.

A gödöllői nemzetközi rendezvényre 98 országból több mint ezer filmet neveztek az alkotók. Ezek előzsűrizése után lehetőséget kaptunk vetítési programunk összeállítására, azaz kiválasztani azokat a versenyfilmeket, amelyek tematikájukban a leginkább képviselik a hazai természetvédelem ügyét. Így leginkább a Kárpát-medence értékeire, vagy az itthon is megtalálható fajokra, természet- és környezetvédelmi kérdésekre fókuszálva kezdtük meg három napos vetítési programunkat pénteken.



A filmek közül kiemelendő az a sorozat, amely a természetvédelmi őrszolgálat munkáján keresztül mutatja be Magyarország nemzeti parkjait, de látható volt a darvakról, a Balatonról, a Dunáról, vagy vizeink makrogerinctelen állatairól készült alkotás is. Vadon élő nagyragadozóink több filmnek voltak főszereplői, de a barlangok világába és a Kárpát-medence vulkánjai közé is bepillantást nyerhettek a Nyugati Kapu Látogatóközpont vendégei.


A filmfesztivál eredményeiről a https://www.godollofilmfest.com/hu oldalon láthatók információk.


Kapcsolódó