Tájékoztatás 2020.03.16. 17:15

A koronavírus terjedésének megelőzése érdekében és a látogatóink védelmében 2020. március 17-től bemutatóhelyeink, erdei iskoláink és környezeti nevelési helyszíneink, valamint szállásaink is határozatlan időre bezárnak.

A2020. március 16-án kihirdetett döntéseknek megfelelően a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság minden előre meghirdetett programja elmarad.

A szakvezetéses túrákra és környezeti nevelési foglalkozásra bejelentkezett csoportok részére a lefoglalt/megrendelt programok nem kerülnek megtartásra.

Értesítjük Tisztelt Ügyfeleinket, hogy az Igazgatóság központi irodaépületében (3304 Eger, Sánc u. 6.), valamint a tájegységközpontjaiban a személyes ügyfélfogadás átmenetileg szünetel! Kérjük, hogy ügyeik intézéséhez postai úton, elektronikus levélben, vagy telefonon keressék meg Igazgatóságunkat! - E-mail: titkarsag@bnpi.hu

Készülünk a veszélyhelyzet feloldására és bízunk benne, hogy minél hamarabb újra megnyithatnak az ökoturisztikai létesítményeink, illetve az elmaradó szakvezetéseinket későbbi időpontban biztosítani tudjuk majd.

A rendelkezés visszavonásig érvényes.

Köszönjük megértésüket, együttműködésüket!

Vigyázzunk egymásra!

Kapcsolódó

​Szilvásvárad - Millenniumi természetismereti és erdészeti bemutató sétaút

​Szilvásvárad - Millenniumi természetismereti és erdészeti bemutató sétaút

2022.09.01. 13:45

A Szalajka-völgy bejáratától a Börtönmúzeum (Panoptikum, Szilvásvárad, Park u. 12.) mellett elhaladva, az információs táblákat követve, érkezünk a tanösvény kezdetéhez. Az ösvényen közel 2 km hosszan végig emelkedve érkezhetünk a Millenniumi Kilátóba, miközben az elhelyezett táblákból sok hasznos ismeretre tehetünk szert. A Millenniumi Kilátóból gyönyörű kilátás nyílik Szilvásváradra, a hegyek koszorújára és a közéjük vágódó völgyekre. Tiszta időben innen is láthatjuk a Magas-Tátrát. A kilátó parkolójából lefelé a műúton a Tótfalusi-völgy felé, vagy észak felé fordulva, a Bérci úton (S+ turistajelzésen) jutunk vissza Szilvásváradra.

A tanösvény húsz ismertető tábláján igen sok információ olvasható, a táblákat a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság helyezte ki. Tíz tábla a Bükk természeti értékeit és a természetvédelmi tevékenységet mutatja be. A tanösvény elején tizenhárom különböző típusú kőzetminta segítségével megismerkedhetünk a hegység földtanával, a bükki karszttal, majd a hegység növényvilágával, rovarvilágával, ragadozó emlőseivel, madárvilágával, a nemzeti parkban folyó madárvédelemmel.

Az útvonalon több fedett pihenőhely, a végállomáson szép kilátást nyújtó kilátó található.

Gyerekekkel is ajánlott.

Útvonal: Szilvásvárad, Börtönmúzeum - Kalapati parkoló - Millenniumi Kilátó
Visszafelé két úton is lehet jönni:
1. Millenniumi Kilátó - Kalapati parkoló - Tótfalusi-völgy (műúton végig) - Szilvásvárad (5,4 km, 1 óra 45 perc, aszfaltos út)
2. Millenniumi Kilátó - Kalapati parkoló - Rákmára - Bérczi út - Cseres-tető - Szilvásvárad, Park u. 25/A (3,3 km, 1 óra, erdészeti út)

Tovább olvasom