Madarak és Fák napi programok 2021.05.07. 13:38

A Madarak és Fák napját minden év május 10-én ünnepeljük, a jeles nap célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét a természetvédelem jelentőségére, kiemelten a madarak és fák szerepére, fontosságára.

A több mint 100 éves hagyományt „a mezőgazdaságra hasznos madarak” védelme érdekében, 1902-ben, Párizsban megkötött egyezményt követően Chernel István és Apponyi Albert vezették be hazánkban.

A jeles nap alkalmából a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság több helyszínen is programokat szervez:

Felsőtárkányi Nyugati Kapu Látogatóközpont

A Bükki Nemzeti Park állat- és növényvilágát, valamint a hegység földtani kialakulásával kapcsolatos ismereteket bemutató Karszt és élővilága kiállítás újra megnyitja kapuit a látogatók előtt. A kiállítás látnivalóit feldolgozó foglalkoztatót helyesen kitöltők ajándékban részesülnek.

Baglyas-kő Vár Látogatóközpont

A Baglyas-kő Vár Látogatóközponthoz tartozó zöldterület szabadon, a hatályos járványügyi intézkedések értelmében nyitvatartási időben látogatható. A Madarak és Fák napja alkalmából május 10. és 14. között egy rövid kvízzel várjuk játékos kedvű látogatóinkat. A kérdéssort helyesen kitöltőket apró ajándékkal jutalmazzuk.

Madarak és Fák napi hétvége a Harkály Házban

Minden érdeklődő, aki a hétvége (május 08-09.) folyamán ellátogat a mátrafüredi Harkály Házba, madár- és faismereti kvíz kitöltésével mérettetheti meg magát, segítségül pedig minden kvíz kérdésre a Harkály Ház természetvédelmi kiállításában meglelhető a válasz. A helyesen kitöltők apró ajándékokban részesülnek. A hétvégén, madaras játékaink is előkerülnek, amelyeket minden látogatónk kipróbálhat.

Kiállításainkra való belépés és jegyvásárlás csak érvényes védettségi igazolvány és személyazonosító igazolvány felmutatásával lehetséges!

Várunk minden érdeklődőt!

Kapcsolódó