Mi jut eszembe a geoparkról? 2018.07.31. 12:58

"Mi jut eszembe a geoparkról?” Ezzel a címmel hirdetett rajzpályázatot a Jövő Közösségéért Közhasznú Alapítvány általános iskolások számára.

Nagyon sok remek pályamunkát küldtek a diákok, éppen ezért a zsűri több kategóriában osztott ki díjakat és különdíjakat. A gyerekek mellett a felkészítő tanárok is értékes jutalmakat kaptak.


A díjátadóra a Novohrad-Nógrád Geopark Eresztvényi Oktató, Kutató és Irányító Közponrjában került sor.
  • 1-2 osztályos tanulók kategóriájában az első díjat Pócsik Odett Norina, a salgótarjáni Dornyay Béla tagiskola tanulója kapta.
  • A 3-5 osztályosok közül a legjobbnak a Kodály Zoltán tagiskola tanulójának, Antal Gergőnek munkáját találták.
  • A 6-8 osztályos tanulók közül pedig Oláh Debórának, a karancslapujtői Mocsáry Antal Általános Iskola tanulójának ítélték az első díjat.
A kimagasló pályamunkák miatt az eseményen összesen 23 diáknak adott át díjat Huszár Máté Salgótarján város alpolgármestere.
A gyerekek művei február végéig megtekinthetők a Novohrad-Nógrád Geopark Eresztvényi Oktató, Kutató és Irányító központjában. A központ hétvégén is nyitva tart 10,00 - 16,00 óra között. (December 24-én rövidített nyitvatartással várják az érdeklődőket, december 25-26-án zárva tart)
A Novohrad-Nógrád Geopark a világ első határon átnyúló geoparkja. A geopark a táji, földtani, kultúrtörténeti, történelmi értékeket 2015-től az UNESCO Geopark Hálózat tagjaként mutatja be az érdeklődőknek.


Kapcsolódó