​Máriakerámia- Élettel teli alkotások 2020.04.24. 09:37

Életünk mindennapi használati és dísztárgya a kerámia.

Nagy Mária Irén keze alatt formálódik az anyag. Máriakerámia alkotó műhelye, Egerben, a Bükk lábánál található.

A kerámia világában végtelen az alkotói szabadság. Ez nagy kihívás, próbálgatni, hogy milyen technikával lehet újat alkotni- mondja. Nagyon fontos motiváció, hogy milyen újszerű megoldások érintik meg a vásárlókat.

Mária és egyik kedves vásárlója, Kautzky Armand

Mária igazán kíváncsi, mindig is érdekelték az újdonságok. Szívesen próbálja ki a különböző technikákat. Fontosnak tartja, hogy népszerűsítse a modern környezetbe illő, hagyományos funkcióval rendelkező cserépedényeket. Keresi és alkalmazza a dekorálás új módjait.

Mária keze munkája. Szívesen készít kerámiát fontos eseményekre is

Egy szerencsés véletlen vagy talán nem is véletlen tette lehetővé, hogy megismerjék egymást Gulyás Gézával. Géza a művészet számtalan területén megfordult már, mindenhol jól érzi magát, ahol kreativitása érvényesülhet.

Géza, elmélyülten, alkotás közben

Együttműködésük csodaszép alkotásokat eredményez. Mária keze alatt formálódik az anyag, Géza pedig a színezéssel teszi még egyedibbé az alkotást.

A közös alkotás gyümölcse

Alkotásaik egyediek, könnyen felismerhető, hogy melyik a közös munka gyümölcse és melyiket készítette Mária.

Ajánljuk munkájukat szeretettel, csodálatos dísze lehet az otthonnak egy egyedi kerámia, legyen az dísz, vagy használati tárgy. Munkájuk magas minőséget képvisel, így számtalan termékük közül lehet válogatni a nemzeti park webshopjában is.

Ha szeretnének még több terméket megcsodálni az alkotóktól, az alábbi linken elérhetőek.

Domán Zsófia
turisztikai és kommunikációs munkatárs

Kapcsolódó