Márciustól bővül a Nemzeti Parki Termék kínálat 2020.01.15. 09:16

A tavasz beköszöntével nálunk is ébredeznek és megújulnak bemutatóhelyeink. A boltjainkban található termék kínálatunk több új és izgalmas szereplővel bővül.

Örömünkre szolgált, hogy a tavalyi évben újra meghirdethettük a Nemzeti Parki Termék Védjegy pályázatot, amelyre minden alkalommal egyre nagyobb az érdeklődés és a pályázók által képviselt tevékenységek skálája is egyre színesebb.


A beérkezett rengeteg kitűnő pályamunka elbírálását követően 15 termelő és kézműves, 46 terméke érdemelte ki a védjegyhasználati engedélyt, amelyhez ezúton is gratulálunk.


Az új termelők bemutatkozására és az ünnepélyes átadóra a Geopark Panzió megnyitóján került sor, ahol a meghívottak személyesen is megismerhették a termékek mögött álló készítőket, amire a nagyközönségnek személyesen ezt követően a nagyobb nemzeti parki rendezvényeken nyílik alkalma. Boltjainkban viszont már márciustól megtalálhatóak lesznek ezek az újdonságok.


Az elkövetkező hetekben egy-egy interjú keretében bemutatjuk majd az újjonnan csatlakozott termelőinket és megismerhetik majd a termékek mögött álló embert és ötletet. Addig is a teljesség igénye nélkül egy kis ízelítő, hogy mire lehet számítani az új termékeket illetően.

Márciustól elérhetőek lesznek a cukor nélkül, vagy csak minimális édesítő hozzáadásával, idénygyümölcsökből készült lekvárok és szörpök. Natura 2000 területen tevékenykedő gazdák gondos munkájának gyümölcseként az élvezeti és gyógyteák, valamint a gyógynövényekből készült tinktúrák és tonikok, kézműves szappanok, tönkölypelyva töltetű gyógynövény és sópárnák . Emellett különféle mézekből és különleges, alakorbúzából készült tészta termékekből válogathatnak majd az érdeklődők.


A túrákon megfáradt, éhes vándorok sem maradnak majd hoppon, hiszen biogazdaságokból érkező különféle ízletes fűszeres kecske, illetve tehénsajtjainkat kóstolhatják majd meg.

Emellett gyönyörű faragott ékszerekkel és használati tárgyakkal is, illetve gyöngyszövött karkötőkkel és tarisznyákkal bővül a bemutatóhelyeken megtekinthető kínálat.

Kapcsolódó