Harkály vájta és cincér rágta fák nyomában 2021.05.28. 11:22

A program során lehetőség lesz a Harkály Ház természetvédelmi kiállításának megtekintésére és a kiállítás tematikájához szorosan kapcsolódó Cincér Tanösvény bejárására is, mindezt szakvezető kollégánk segítségével!

A Harkály Ház interaktív természetvédelmi kiállításának megtekintésével megismerhetjük a Mátra természeti kincseit, bepillantást nyerhetünk a különböző mátrai élőhelyek és ökológiai folyamatok működésébe. A Harkály Házban minden a természet iránt érdeklődő látogató megtalálja a maga számára a legérdekesebb témát, mivel a kiállításunk egyaránt foglalkozik a Mátra kialakulásával, geológiai tulajdonságaival, élővilágával, védett növény- és állatfajok kerülnek bemutatásra, de betekintést nyerhetünk a természetvédelmi őrök szerteágazó tevékenységi körébe is és azt is megtudhatjuk mi az a Natura 2000. A Harkály Ház kiállításában való szakvezetés körülbelül 1,5 órát vesz igénybe.

A Cincér Tanösvény bejárásával megtudhatjuk, hogy a különböző élőhelyek eltűnése, hogyan befolyásolja a biológiai sokféleséget, megismerhetjük az erdők egészséges működésének titkait, találkozhatunk virágzó ritka növényfajokkal és fiókáikat szorgosan etető különböző madárfajokkal is. A tanösvény teljes hossza: 3,5 km 8 állomással. A túra végpontja Sástó, innen mindenki önállóan kirándulhat tovább, ha a 3,5 km kevésnek bizonyult. A túra nagyjából 3 órát vesz igénybe.

Találkozó: Május 29. 09 óra - Mátrafüred Parádi út 6. a Harkály Ház udvarán.

Nagyon rossz idő esetén a tanösvény túra nem kerül megtartásra. Megfelelő mennyiségű élelmiszerrel és folyadékkal kell készülni. A programon mindenki saját felelősségére vesz részt.

Részvétel csak online jegyváltással lehetséges.

A két programpont között 15 perces szünetet tarunk.

Részvételi díj egységesen 1200 Ft/fő. Minimális létszám 8 fő. Maximális létszám: 20 fő

Jegyvásárlás az alábbi linken érhető el.


Kapcsolódó