Föld Napja a Novohrad-Nógrád Geoparkban 2021.04.18. 17:12

A COVID-19 miatt a korábbiaktól eltérően, részben zártkörű program keretében, részben pedig online térben tartjuk a Föld Napjának programjait.

9 órától a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság, mint a Novohrad-Nógrád Geopark egyik legfontosabb partnere szervezésében a geopark több helyszínén is szemétszedés valósul meg, a koronavírus miatt azonban a tavalyi évhez hasonlóan zártkörű program keretében, külső önkénteseket nem tud fogadni az Igazgatóság.

13 órától dr. Horváth Gergely főiskolai tanár, az ELTE Földrajz- és Földtudományi Intézetének nyugalmazott oktatója tart tudományos ismeretterjesztő online előadást a Novohrad-Nógrád Geopark testvér geoparkjáról, a Lushan Unesco Globális Geoparkról, a partneri kapcsolat megkötésének körülményeiről és a Geodiverzitás Napja kezdeményezésről.

15 órától Szarvas Imre, az Ipolytarnóci Ősmaradványok munkatársa ismerteti a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság két, a geoparkot érintő INTERREG projektjét (RiWild és a GEOTOP), valamint a geoparkunk közreműködésében futó GEOTUR ERASMUS+ projektet, amely az európai geoturizmust hivatott segíteni. A résztvevők egy rövid könyvismertetőt is meghallgathatnak, dr. Tardy János szerkesztésében jelent meg a Magyar Természettudományi Társulat hiánypótló kiadványa a magyarországi geoparkokról. A GEOfood kezdeményezés kóstolójával zárul a program.

Az esemény kapcsolódik az UNESCO Globális Geoparkok Hálózatának Mother Earth Day rendezvényéhez, az Európai Geoparkok Hálózatához elküldött angol nyelvű táblázatunk itt letölthető.

A Microsoft Teams felületű délutáni két előadást bárki meghallgathatja, azonban a részvétel regisztrációhoz kötött, kérjük az alábbi regisztrációs lap kitöltését. A regisztrálóknak április 22-én 10 óráig küldjük el a csatlakozáshoz a linket.

Az előadásokat felvesszük, később a honlapunkon, valamint a közösségi média csatornáinkon közzétesszük.


Kapcsolódó