Bükk-vidék Geopark nyílt nap Lillafüreden 2019.04.01. 16:08

Közös nyílt napot tart a BNPI és a Bükk-vidék Geoparkot előkészítő Bükki Természetvédelmi, Kulturális és Ökoturisztikai Alapítvány, amelynek keretében a miskolciak és a Bükki Nemzeti Park területén élők 10 Ft-os regisztrációs jeggyel kereshetik fel a lillafüredi barlangokat, de több egyéb program is várja az érdeklődőket.

Szent István-barlang

A program célja, hogy a területen élők megismerjék a Bükk-vidék Geopark céljait és értékeit, Lillafüred barlangjait, valamint a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság további turisztikai kínálatát. A programban barlangi túrák, valamint Nemzeti Parki Termék Védjegyes termékek kóstolója is szerepel, felfedezhető túravezetővel a Szeleta-barlang, valamint a Bükk-vidék Geopark értékeiről is számos információ elérhető lesz.

Jegyvásárlás

Mindössze az online megvásárolt 10 Ft-os regisztrációs jegyre van szüksége a Miskolcon, valamint a Bükki Nemzeti Park területén élőknek ahhoz, hogy 2019. április 6-án megismerhessék a Bükk-vidék Geoparkot, ezen belül a Szent István-barlangot, az Európa-szinten is páratlan Anna-barlangot, valamint a Szeleta ősemberbarlangot. 9.30-tól minden órában előzetes regisztrációhoz kötött túravezetések várják az érdeklődőket, akik számára a Nemzeti Parki Termék Védjegyes termékek megkóstolására is lehetőség lesz a Szent István-barlang bejáratánál.


Anna-barlang

Érdemes a programhoz letölteni a GUIDE@HAND BNPI ingyenes mobil alkalmazást, amely révén Lillafüreden és a környéken is számos kevésbé ismert geológiai érdekesség megismerhető.

A kedvezmények kizárólag a miskolciaknak, valamint a Bükki Nemzeti Park településein élőknek, előzetes online regisztráció alapján elérhetőek, a szervezők fenntartják a jogot a lakcím ellenőrzésére.

Jegyvásárlás

Kapcsolódó

​Willkommen zu unserem Kulturweit-Blog

​Willkommen zu unserem Kulturweit-Blog

2022.08.23. 16:04

Dies ist ein Blog von den Kulturweit-Freiwilligen über unseren Aufenthalt im Direktorat des Bükk Nationalpark Direktorat in Eger. Hier werden wir unsere Erfahrungen und besondere Erlebnisse posten, um diese mit mehr Menschen teilen zu können. Es handelt sich um einen Natur Freiwilligendienst, von der deutschen UNESCO Kommission. Dieser wird vom Auswärtigen Amt gefördert und soll jungen Menschen ihre globale Verantwortung sichtbar und erfahrbar machen. Je nach Einsatzland und Einsatzstelle übernehmen Freiwillige Vielfältige Aufgaben und setzen eigene Projekte um. Auf der Website von kulturweit können Sie mehr über die verschiedenen Programme und die Organisation erfahren.

Welcome to our Kulturweit blog

This is a blog from the Kulturweit volunteers about our stay at the Bükk National Park Directorate in Eger. Here we will post our experiences and special moments to be able to share them with more people. We are part of a nature voluntary service, from the German UNESCO Commission. It is funded by the German Federal Foreign Office and aims to give young people a better perception and sense of their global responsibility. Depending on the country and placement, volunteers take on a variety of tasks and implement their own projects. You can find out more about the various programmes and the organisation on the kulturweit website.

Link: https://www.kulturweit.de/

Tovább olvasom