Miocén Ősvilági Túra Augusztusban

2023.08.19. 11:45 - 14:00

Ipolytarnóci Ősmaradványok természetvédelmi terület és bemutatóhely

1
Miocén Ősvilági Túra Augusztusban

Augusztus 19-én különleges tematikus túravezetés indul a Miocén Park régmúltat idéző ösvényein. Egy ősi tengerből kiúszva szárazföldre lépnek, trópusi kúszópálmák liánerdejében kószálva ősállatok nyomába erednek a részvevők, mikor vulkánkitörés rázza meg a tájat. Nem akármilyen megrázó, képzeletbeli időutazásra invitálnak, melynek átéléséhez az Ősvilági Pompeji páratlan, tapintható relikviái adnak ma már biztonságos hátteret.

A szlovák-magyar, határokat átölelő Novohrad-Nógrád UNESCO Globális Geopark miocén ősvilági kapuja különleges bemutatóhely. Az eredeti helyzetükben megőrzött ősmaradványokat a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság kezelésében levő terület közérthető módon és magas színvonalon interpretálja.

Egy tovatűnt világra tár kaput az az időséta, ami egyben igazi szellemi kihívás. A gyalogos időutazás az Ősfenyő fogadóépülettől indulva a 7 millió éves bükkábrányi fákig, majd a miocén erdőt érintve a geológiai tanösvény szupervulkáni katasztrófa sújtotta világhírű feltárásáig ad betekintést a múltba, ha nagy meleg lesz, akkor duplán is átélve az egykori éghajlat változások megpróbáltatásait.

Az biztos, hogy aki rátér a miocén ősvilág ösvényére az másként értelmezi majd a jelenkor kihívásait is.

ONLINE jegyvásárlás lehetséges!

Találkozás az Ősfenyő fogadóépületben 11 óra 45 perckor

Túra hossza: 2,2 km, időtartama: 2 óra

Kapcsolódó