​MÁTRAI Természetvédelmi Tábor

MÁTRAI Természetvédelmi Tábor

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Mátrai Tájegysége természetvédelmi tábort szervez 10-14 éves diákok részére.

Várjuk táborunkba azon felső tagozatos, természetszerető, a természet védelme iránt érdeklődő gyermekek jelentkezését, akik a nyári szünetben is bővítenék természetismereti tudásukat. A tábor kiscsoportos, 18 fő jelentkezését tudjuk fogadni.

A MÁTRAI természetvédelmi tábor IDŐPONTJA:

2023. június 26-30.

A MÁTRAI természetvédelmi tábor PROGRAMJA:

  • Az idei évben programunk kiegészül a Nógrádi Tájegység guruló természetbúvárával, a Vidra Verdával. A hét folyamán három moduljának segítségével három különböző élőhelytípussal ismerkedhetnek meg részletesen a gyerekek.
  • Tematikus túráink során megismerkedhetnek Sástó környékével, többek között bejárjuk a Mátrafüredet és Sástót összekötő Cincér tanösvényünket.
  • Szakvezetéssel megtekinthetik a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság mátrafüredi látogató-, oktatási és kezelőközpontja, a Harkály Ház természetvédelmi kiállítását.
  • Éjszakai denevérmegfigyelés, mely alkalmával közelebbről is megismerhetik a denevérek titkos életét, a denevérek körül keringő tények és tévhitek is felfedésre kerülnek.
  • Éjszakai lepkészés, mely folyamán megismerkedhetnek a különböző, éjszakai aktivitású lepkefajokkal, megfigyelésük módszereivel.
  • Madárgyűrűzés, vadmadarak megfigyelése testközelből, amely közben lehetőségük nyílik bepillantást nyerni a madárvonulás kutatás különböző módszereibe.
  • Természetvédelmi vetélkedőn mérhetik össze a tudásuk a táborban szerzett ismeretek alapján, társasjátékokat, kézműves foglalkozásokat próbálhatnak ki.
  • Megismerkedhetnek természetvédelmi őr kollégáinkkal, részt vehetnek természetvédelmi foglalkozásaikon.

A tábort rossz idő esetén is megrendezzük, megfelelő ruházat, esőkabát, vízhatlan bakancs, váltócipő ajánlott.

HELYSZÍN:

Mátrai Tájvédelmi Körzet

SZÁLLÁS ÉS ÉTKEZÉS:

A szállás a Mátra Tábor Sástó (3232 Mátrafüred - Sástó Farkas u.7.) faházaiban lesz, itt kerül sor a napi háromszori főétkezésre is (meleg ebéd és vacsora). A délutáni terepi programok során uzsonnát is biztosítunk gyümölcs, rágcsálnivaló formájában. Nem jelent gondot vegetáriánus étrend vagy tej-, lisztérzékeny gyermekek étkeztetése sem.

A TÁBOR DÍJA:

50.000 Ft, amely tartalmazza a szállás, a napi négyszeri étkezés és a szakmai programok költségét.

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ:

2023.május 22.

A kitöltött jelentkezési lapot a harkalyhaz@bnpi.hu e-mail címre várjuk!

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:

+ 36 30 327 0301

+ 36 30 355 7160

Jelentkezési lap innen letölthető.

A tábor programja letölthető formában.

Kapcsolódó