1
Tudományos Útikalauz Földlakóknak - Miskolc és a világűr - Előadás az űrmérnökképzésről és űrkarrierről

Április 12-én az űrhajózás világnapját ünnepeljük. 1961-ben ezen a napon a Szovjetunióból Föld körüli pályára állították a világ első embert szállító űrhajóját, fedélzetén Jurij Gagarin repülő őrnaggyal. E jeles napra emlékezve a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság 2024 áprilisában előadássorozattal készül csillagászati látogatóközpontjában, mely során átadjuk a szót szakembereknek, hogy izgalmas és közérthető módon mutassanak be egy-egy érdekes, sokakat foglalkoztató csillagászati témát.

A Bükki Csillagda Tudományos Útikalauz Földlakóknak elnevezésű előadássorozata harmadik eseményére április 21-én, vasárnap 14:00 órától kerül sor Miskolc és a világűr - Előadás az űrmérnökképzésről és űrkarrierről címmel. Az előadást Dr. Sályi Zsolttól a Miskolci Egyetem Anyag- és Vegyészmérnöki Karának mérnökétől, az egyetem Űranyagtudományi Kutatócsoportjának egyik legaktívabb tagjától hallhatjuk, aki az űripari képzés és űrkarrier építés hazai lehetőségeibe enged bepillantást nyerni.

Az előadás 12 éven felüliek számára ajánlott, az azon való részvételhez semmilyen előképzettség nem szükséges.

Az erre a programra megváltott jegy mellé VR-játék kupont adunk ajándékba a helyszínen! Jegyüket online is megvásárolhatják.

Azon látogatóink, akik aznapra vásárolnak jegyet, de más idősávba, azonban érdekli őket előadónk témája, planetáriumi szabad férőhelyek esetén szintén meghallgathatják azt.

A programsorozat további előadásairól a honlapunkon és közösségi oldalainkon tájékozódhatnak.

2024.04.21. 14:00 - 16:00

Kapcsolódó