12. Transzbükki Átkelés - 8. Erőss Zsolt Emléktúra

2022.01.22. 08:30 - 19:00

1
12. Transzbükki Átkelés - 8. Erőss Zsolt Emléktúra

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság 2022. január 22-én tizenkettedik alkalommal rendezi meg a „Transzbükki átkelés” elnevezésű, 28 km-es terepi tanulmányútját, Nagyvisnyó és Felsőtárkány között átszelve a Bükk-fennsíkot. Hagyományos, egész napos szakvezetéses túránkon több szabadon nem látogatható, fokozottan védett területet is útba ejtünk, ahol a természetvédelem munkatársai mutatják be a Bükki Nemzeti Park természeti és kulturális értékeit, a természetvédelmi kezelés érdekes tevékenységeit.

A túra során a nehezen járható Leány-völgyben, egy látogatóktól elzárt, fokozottan védett erdőrezervátumon keresztül kapaszkodunk fel a Bükk-fennsíkra, ahol frissítőpont vár ránk forró teával, kávéval, lilahagymás zsíros kenyérrel. A Körös-barlangnál érjük el a túra legmagasabb pontját, majd a Zsidó-réten át a Kövek vonulatát vesszük célba. A Három-kő panorámája után a Kő-hát-lápa meredek "kuloárjában" ereszkedünk le a Déli-Bükkbe.18.00 órára érkezünk meg a BNPI Nyugati Kapu Látogatóközpontjába, ahol az Erőss Zsolt tiszteletére állított kopjafánál megemlékezést tartunk a neves hegymászóról, aki társával, Kiss Péterrel a Himalájában a Kancsendzönga megmászása közben életét vesztette. Erőss Zsolt 2013-ban a transzbükki átkelés tiszteletbeli túravezetője volt.

A megemlékezést követően az „átkelőket” meleg vacsorával fogadjuk a látogatóközpontban..

KImondottan nehéz túra havas terepen, a 28 kilométeres táv megtétele közben 1100 méternyi szintemelkedéssel. Az átkelés során nem csak jelzett turistaúton, hanem nehéz, extrém terepen (meredek sziklás, kőgörgeteges hegyoldalakon) is közlekedünk, ezért túratapasztalat, jó erőnlét és megfelelő túraöltözet szükséges! A részvétel saját felelősségre történik, amelyről a résztvevők indulás előtt nyilatkoznak.

Találkozó: 2022. január 22-én (szombaton) Nagyvisnyón, 8:30-kor a "Nagyvisnyó, Fő út 26." nevű autóbusz megállónál (az Ifjúság utca kereszteződésében - https://goo.gl/maps/RKMBcEVRh1xpJxis8). Az egri buszpályaudvarról 7:30-kor indul helyközi járat Nagyvisnyóra

Részvételi díj: 6500 Ft/fő

Jelentkezés: A részvételi díj befizetésével, kizárólag az alább megjelenő online regisztrációs felület segítségével, egyénileg. A létszámkorlát 50 fő, a betöltése a befizetés sorrendjében történik.

Az időjárási körülményekhez igazodva az útvonal módosítására lehet szükség. Indulás előtt a regisztráltakat e-mailben tájékoztatjuk a további részletekről.

2022.01.22. 08:30 - 19:00

Vásárolja meg jegyét online!

2022.01.22. 08:30 - 19:00 12. Transzbükki Átkelés - 8. Erőss Zsolt Emléktúra
Transzbükki Átkelés túrajegy
8 000 Ft/fő
Betelt

Kapcsolódó