Önkéntes akciók az élőhelyek fenntartásáért 2019.11.27. 14:44

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság közreműködőként vett részt az Erzsébet Ifjúsági Alap által megszervezett társadalmi szemléletformáló programok lebonyolításában, mely a "Komplex ifjúsági fejlesztések - új nemzedék újratöltve" projekt részét képezte.

Az együttműködés során megvalósított önkéntes akció természetvédelmi kezelés - gyepfenntartás, valamint geológiai értékek védelme érdekében végzett cserjeirtás - volt.

Az akciókban két egri középiskola vett részt. A Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Középiskola katonai tagozatos diákjai a Verpeléti Vár-hegy kiemelt jelentőségű természetmegőrzési területen végeztek cserjeirtást. A Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium tanulói a Szomolyai Kaptárkövek Természetvédelmi Területen a geológiai és régészeti, kultúrtörténeti értéket hordozó kaptárköveket, és a kiépített tanösvényt szabadították meg az agresszíven terjedő cserjéktől.

A hasznos önkéntes munka mellett a diákok megismerkedtek a védett területek élő és élettelen értékeivel, valamint bepillantást nyertek a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság élőhelyek fenntartásával kapcsolatos tevékenységeibe is. Munkájukat ezúton is köszönjük!



Természetismereti és Oktatási Osztály

BNPI

A LIFE IP GRASSLAND-HU (LIFE17 IPE/HU/000018) projekt az Európai Unió LIFE Programjának támogatásával valósul meg.
További infó:
http://www.grasslandlifeip.hu

Kapcsolódó