Oktatási együttműködés az Egri Tankerületi Központtal 2019.01.31. 20:50

Január 25-én oktatási együttműködési megállapodást írt alá Ballagó Zoltán, az Egri Tankerületi Központ igazgatója és Rónai Kálmánné, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója.


A megállapodás célja a Tankerület és az Igazgatóság szakmai munkájának kölcsönös elősegítése a természet- és környezetvédelem területén, illetve a Tankerület szakmai felügyelete alatt álló nevelési-oktatási intézmények diákjai számára erdei iskolai modulok és foglalkozások megszervezésének és lebonyolításának elősegítése, oktatási együttműködés megvalósítása.

Fontos célkitűzés, hogy a természetismereti oktatást élménypedagógiai eszközökkel segítsük, az iskolában tanult természeti folyamatokat, érdekességeket a gyakorlatban is lássák és megtapasztalják a tanulók. Egy környezeti nevelési - erdei iskolai foglalkozás során minden érzéket bevonunk, így sokkal több ismeretet tudnak elsajátítani a gyerekek. Ezen élménypedagógiai módszerek alkalmazásával az olykor nehezebben megérthető folyamatokat is sokkal egyszerűbben meg tudják érteni a gyerekek.

Az Egri Tankerületi Központ és a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság közti megállapodás példaértékű kezdeményezés, melynek keretében a két szervezet együttesen segíti a tanulók környezeti nevelési, erdei iskolai programokra való eljutását, és részvételüket ezeken az eseményeken. Az igazgatóság környezet- és természetvédelmi témájú foglalkozásokat, valamint a jeles- és tematikus napokhoz kötődő foglalkozásokat fog tartani kifejezetten az Egri Tankerületi Központ szakmai felügyelete alatt álló intézmények diákjai számára.

A felsőtárkányi erdei iskolában a közelmúltban megújult a „Karszt és élővilága” nevű kiállítás. Interaktív elemeivel szemléletesen, sok esetben játékos módon figyelhetik meg a Bükki Nemzeti Park állat- és növényvilágát, valamint a hegység földtani kialakulásával kapcsolatos ismereteket is elsajátíthatják. Az ismeretszerzést a kiállítás korábbi elemei mellett érintőképernyős eszközök, feladványok és játékok segítik.


Kapcsolódó