Népszerűek a Miocén Park tematikus túrái 2024.02.22. 12:48

A Novohrad-Nógrád UNESCO Globális Geopark őslénytani központjának különleges tematikus túrái népszerűek a látogatók körében. Érdemes figyelni az előre meghirdetett programokra.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság kezelésében levő Miocén Park, a téli időszakban is számos túrát indított, elég csak megemlíteni a vadcsapáson, a téli barangoláson, avagy a most hétvégén induló határszelő túra programokat.

Alkalmanként különleges meglepetések is fogadják a túrázókat, miként február 17-én, amikor a Tasnádi Kubacska csarnokban éppen az ipolytarnóci tetradactyl ragadozó lábnyomokat kutató Káposztás Viktória ELTE Msc hallgatóval találkoztak, aki a helyszínen ismertette velük vizsgálatai módszereit és az addig elért eredményeket. ( Az ipolytarnóci ősvilág hátrahagyott nyomainak kutatása újabb meglepetéseket szolgáltatott már eddig is, újabb- és újabb fejlemények várhatók.)

Márciusban elkedőzdik a terület fő turisztikai szezonja, a geológiai tanösvényen átépített kiscsarnok mellett a lombkorona tanösvény is látogatható lesz. De már most érdemes előre beregisztrálni a március 15-i különleges Kubinyi emléktúrára, melynek szervezésében a Magyar Terrmészettudományi Társulat is részt vesz.


Kapcsolódó