Téli barangolás az egykori trópusokon

2024.02.17. 10:45 - 12:30

Ipolytarnóci Ősmaradványok természetvédelmi terület és bemutatóhely

1
Téli barangolás az egykori trópusokon

Február 17-én az egykori trópusokra emlékező, téli tematikus túrát indítanak a Miocén Parkban. A bátor időutazók különleges körülmények közepette ismerkedhetnek meg az ősi szupervulkáni kitörés által konzervált Ősvilági Pompeji emlékhelyével.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság által szervezett képzeletbeli időutazás a földtani múlt éghajlat változásaival szembesülve, a Bükkábrányi fáktól az Ősfenyő belépő fogadóépület interaktív – a Novohrad-Nógrád UNESCO Globális Geopark földtörténeti tanúhelyeit és ősállatokat is életre keltő érintőfali – kiállításain keresztül a Miocén Erdőbe, majd a geológiai tanösvény didergő feltárásaihoz vezet el.

Visszatérve, a fogadóépületi 4Dx moziban mozgószékes szimuláció röpíti el a résztvevőket a vulkánkitörés előtti ősvilágba. A 17 millió évet felölelő túrán csak megfelelő ruházattal rendelkező erős idegzetűek vegyenek részt.

A programhoz előre be kell jelentkezni. A regisztrációhoz kérjük, hogy az ipolytarnoc@osmaradvanyok.hu email címre, "teli barangolas" tárgymegjelöléssel, név és mobilszám megadásával jelentkezzenek be.

A vezetett túra kezdési időpontja: 2024. február 17, 10 óra 45 perc
A túra hossza: 1,5 km, időtartama: 1 óra 45 perc
A részvétel díja: 3 000 Ft/fő

Kapcsolódó