Medvesi Fotós Maraton 2016 - Fotóspályázat részletei 2018.07.31. 12:42

A Novohrad-Nógrád Geopark meghirdeti az alábbi fotópályázatot: 2016. június 3-5. között kerül megrendezésre a világ első határon átnyúló geoparkjában a harmadik Medvesi Fotós Maraton.

A szervezők a résztvevőknek 48 órán keresztül biztosítanak programokat annak érdekében, hogy megismerjék, felfedezzék ennek a kevéssé ismert, ugyanakkor változatos, természeti értékekben gazdag tájnak, a Medves-vidékének az értékeit. A program részeként éjszakai fotózásra is lehetőségük nyílik, mely során a rendezők kivilágítják a középkori várromokat.

Fotópályázat
Medvesi Fotós Maraton

A Novohrad-Nógrád Geopark meghirdeti az alábbi fotópályázatot:

2016. június 3-5. között kerül megrendezésre a világ első határon átnyúló geoparkjában a harmadik Medvesi Fotós Maraton. A szervezők a résztvevőknek 48 órán keresztül biztosítanak programokat annak érdekében, hogy megismerjék, felfedezzék ennek a kevéssé ismert, ugyanakkor változatos, természeti értékekben gazdag tájnak, a Medves-vidékének az értékeit. A program részeként éjszakai fotózásra is lehetőségük nyílik, mely során a rendezők kivilágítják a középkori várromokat.

További információk a programról és a részvételi feltételekről:
Honlap: http://www.fotosmaraton.hu/
Facebook: www.facebook.com/MedvesiFotosMaraton
Blog: www.medvesifotosmaraton.blogspot.hu
Program: http://www.fotosmaraton.hu/node/29

A programhoz kapcsolódóan az alábbiak szerint várjuk a pályamunkákat:

Jelen pályázatra a fotómaraton 48 órája alatt, a program helyszínein, illetve a Medves és a Medvesalja térségében készült olyan egyedi fotográfiával lehet pályázni, melynek szerzői jogával korlátozás nélkül rendelkezik a pályázó. A fotók témája elsősorban a Medves vidékének táji, természeti, geológiai sokszínűsége, szépsége, ember és táj kapcsolatának, az itt élő emberek bemutatása legyen.

Témakörök

Az alábbi témakörökben várjuk a pályamunkákat:
 • TÁJ
 • EMBEREK
 • ÉLŐVILÁG

A pályamunkák beküldésére vonatkozó részletek:

 • Egy pályázó egy témakörben maximum két fényképpel (tehát összesen maximum hat fényképpel) nevezhet.
 • A fotókat elektronikus formában kell elküldeni az alábbi e-mail címre: info@fotosmaraton.hu
 • Kérjük, a pályamunkákat az alábbi fájlnévvel lássák el:
  • pályázó neve_témakör_sorszám, vagyis pl.: kovacs_pal_elovilag_1
A kísérő e-mail-ben kérjük, adja meg a következő adatokat:
 • Pályázó neve:
 • Telefonszáma:
 • E-mail címe:
 • Jelezze, ha Ön 18 év alatti pályázó.
 • Amennyiben a pályamunkáknak címet is adott, kérjük, a fájlnévhez kapcsolódóan írja le a mű címét!

Beérkezési határidő:

2016. június 30.

A nevezéssel a szerző elismeri, hogy a pályázati feltételeket elfogadja, beküldött képei minden tekintetben megfelelnek a kiírásnak, kijelenti, hogy a képeket ő készítette és rendelkezik a beadott kép eredeti változatával. Hozzájárul, hogy az általa megadott email címen levélben értesítést kapjon a pályázattal kapcsolatban.

Technikai feltételek:
A képek digitálisan korrigálhatók az eredeti látvány helyreállítása, minimális hangsúlyozása erejéig. Nem számítanak manipulációnak a hagyományos fotográfiai korrekciók, így a színek, tónusok és a fényerő beállítása, illetve a felvétel közben keletkezett technikai hibák eltávolítása. Nem elfogadható a képek tartalmának megváltoztatása, képi elemek utólagos eltávolítása vagy hozzáadása. A szervezők elfogadják a több fotóból digitálisan összeállított képeket is (panoráma, HDR, startrails).
A beküldött fénykép hosszabb oldala 1200 pixel hosszú legyen, JPEG formátumban kérjük, egy fájl maximum 1MB lehet.

Kiállításra választott képek esetén a jó minőségű nyomtatás érdekében a szervezők bekérik a fotó nagy méretű változatát.

Szerzői jogok:

A pályázaton résztvevő a pályázati anyag beküldésével elfogadja a pályázati feltételeket, és egyben hozzájárul, hogy a rendezők a pályázattal és a kiállítással kapcsolatos publikációkban képeiket térítésmentesen használják, azokat portáljaikon megjelenítsék és a pályázat archívumában megőrizzék.
A szervezők a Medvesi Fotós Maraton promóciójához kapcsolódva jogdíjmentesen használhatják fel a pályázatra beküldött fotókat.
A szervezők kijelentik, hogy a pályázatra beküldött képeket más célra csak a szerzővel egyeztetve és annak engedélyével használják fel.
A pályázó tudomásul veszi, hogy a beadott képek elkészítésével vagy azok nyilvános bemutatásával okozott személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a szerzőt terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is.

A szervezők fenntartják a jogot, hogy a személyiségi jogokat sértő vagy a pályázat témájához nem illeszkedő felvételeket nem zsűriztetik.

Díjazás:

Az alábbi díjak kerülnek kiosztásra mindhárom kategóriában:

Első díj: 15 000 forint értékű vásárlási utalvány
Második díj: 10 000 forint értékű vásárlási utalvány
Harmadik díj: 5 000 forint értékű vásárlási utalvány

Közönségdíj
15000 forint értékű vásárlási utalvány
Ifjúsági különdíj
15 000 forint értékű vásárlási utalvány

A geopark földtani értékeit bemutató legjobb fotó különdíja

15 000 forint értékű vásárlási utalvány
Fődíj
A Medvesi Fotós Maraton fődíját az a pályázó nyeri el, akinek a legjobb három fotója a legmagasabb összesített pontszámot kapja a zsűri döntése alapján. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy legalább két témakörben kell pályamunkákat beküldenie annak, aki szeretné elnyerni a Fődíjat.
A fődíj egy 40 000 forint értékű vásárlási utalvány.
Díjátadó, kiállítás
A kiállított és díjazott képek szerzőit a szervezők 2016. július 20-ig értesítik.
Információ
info@fotosmaraton.hu

Előzetes regisztráció a programra:

http://www.fotosmaraton.hu/node/89


Kapcsolódó