Medvéket láttak Etesen 2020.05.15. 16:44

Tegnap röppent fel a hír, hogy ismét medvét láttak Nógrád megyében - most éppen Etes határában.

Az etesi medvékkel kapcsolatban az előfordulásra vonatkozó jelzést 2020.05.13-én a koradélutáni órákban kaptuk, ami alapján a rendőrségi ügyelettel felvettük a kapcsolatot.

A rendőrség megerősítette a megfigyelést, ami kb. a fél órával korábbi, Etes és Ságújfalu közt a közúton átkelő anyamedve és három bocsának észlelését jelenti. A megfigyelő gépjárművel haladt az úton, amikor az állatokat néhány pillanatra láthatta, de az idő rövidsége miatt nem tudott felvételt készíteni az esetről.

Ha Természetvédelmi Őrszolgálatunk az esettel kapcsolatos friss nyomot, bizonyítékot talál, tájékoztatjuk a lakosságot.

Felhívjuk a figyelmet, hogy egy anyamedve és bocsainak megközelítése előre nem látható következményekkel járhat! Kérjük a helyi lakosságot és a külterületen tartózkodókat a honlapunkon korábban is közzétett, medvékkel kapcsolatos konfliktusok elkerülésére tett javasataink betartására!

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság minden medve észlelésére vonatkozó esetet kivizsgál. Ahhoz, hogy erre lehetőség legyen, fontos a megfigyelővel felvennünk a kapcsolatot, hogy közvetlen információkhoz juthassunk, és azok hitelességét értékelni tudjuk. Emiatt indokolt, hogy Igazgatóságunkat minél előbb, lehetőleg a megfigyelő értesítse a medve észleléséről. Igazgatóságunk ügyeleti telefonszáma: +36-30-861-3808.


A képek csak illusztációk!

Gombkötő Péter
gerinces zoológiai szakreferens

Kapcsolódó