Májustól újra látogathatók az Ősmaradványok 2021.05.02. 13:47

2021. május 1-től, a legújabb koronavírus járványügyi rendelkezéseket követve újra fogadja az érdeklődőket Miocén Parkunk. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság kezelésében levő világhírű terület a Novohrad-Nógrád UNESCO Globális Geopark beléptető kapuja, amin a korlátozások betartásával most már tényleg be lehet lépni.

A sétálójeggyel látogatható szabadtéri létesítményeket az óvintézkedések értelmében mindenki megnézhette, de a beltéri részeket, a lombkorona tanösvényt és a geológiai vezetett túrát csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők és kiskorú hozzátartozói tekinthették meg. A látogatóközpontba is csak ők, ellenőrzés után léphettek be.

A terület első látogatói négyen voltak. A mosolygó gödöllői család 9 óra körül érkezett, ezért jutalom is járt.

Geológiai tanösvényünkön Gágyor Imre szakavatott túravezetőnk avatta be Őket a még most is kutatás alatt álló Ősvilági Pompeji feltáruló rejtelmeibe. Majd az Ősfenyő Belépő Fogadóépületünk 4 dimenziós időutazásán vettek részt, az egykori dzsungel szörnyetegeivel védett körülmények között találkoztak és sikerült kimenekülniük a katasztrófa által sújtott területről még a vulkánkitörés kezdetén.

Ezek után megedződve a jelenkor megpróbáltatásait is jobban el lehet viselni, érdemes ellátogatni hozzánk. De előtte nem árt előzetesen is tájékozódni a legújabb óvintézkedésekről és fejleményekről, melyek ITT érhetők el.

Olvasóinknak és látogatóinknak védettséget és felszabadult májust kívánnak az Ipolytarnóci Ősmaradványok!

Kapcsolódó