Húsvéti díszek természetesen 2020.04.07. 14:45

Közeledik a húsvét. Természetes anyagokból gyönyörű díszek készíthetőek.

Csutka Eszti, kolléganőnk és védjegyes kézművesünk termésekből nyuszit alkot. Útmutatása alapján könnyedén elkészítheti bárki a saját kis jószágát.

Amire szükségünk lesz:

· Fejnek: kandispálca fagolyós vége vagy kicsi testéhez mérten arányos fagolyó

· Orrnak: mustármag vagy hajdinamag, bajusznak: vékony rafia szál

· Fülnek és kéznek: vékony kender spárga

· Testnek: pocakos sárgabarackmag (ha nincs barackmag jó a dió is); arra dísznek szárított virág

· Lábaknak: pisztácia mag

· Ragasztópisztoly- hozzávaló ragasztópatron

· Palmatex univerzális erősragasztó

· Vékony falap

· Cérna

Elkészítése:

Olyan sárgabarackmagot keressünk, aminek kicsit van pocakja. Ehhez ragasztópisztollyal, hozzá ragasztjuk a nyuszi fejét.

Ahogy a sárgabarackmaghoz hozzáragasztjuk ragasztópisztollyal a fa golyó sima részét, óhatatlanul több kerül hátulra is- előre is a ragasztópatronból, így annak eltüntetésére előre: egy szárított virágot, hátulra pedig, a nyuszi kezét tesszük. Ez egy vékony kender madzag legyen, végeire kössünk egy-egy csomót, ez lesz a mancsa a nyuszinknak. A kéznél az arányokra figyeljünk; ne legyen túl hosszú vagy rövid! Ugyanúgy a lábainál is fontos, hogy a testéhez mérten válaszuk ki a pisztáciamag nagyságát! Gondosak legyünk:) Hisz teremtünk:)

A fejnek való fa golyó lyukas része felűre kerüljön, ebbe a lyukba csöppentünk egy kis Palmatex ragasztót, és bele toljuk a fülnek való, vékony kender madzag négy végét, és az ujjainkkal kicsit meghegyesítjük a kör alakú tetejét, hogy fül formája legyen.

Három szál vékony rafia szálat középen összekötözünk, és a csomónál már ragaszthatjuk is nyuszi fejére, itt is kicsit mindig több megy a ragasztóból, (akkor is, ha fogpiszkálóval dolgozunk), így egyúttal már odatehetjük az orrát is. Kicsit száradni hagyjuk, és tehetjük rá ragasztópisztollyal az alapra, egy vékony falapra, aminek a tetejét átfúrjuk kézi fúróval, és cérnával átfűzve akasztónak használjuk.

Kedves teremtést kívánok!:)


Kapcsolódó