Gyepterületen történő kaszálás bejelentése 2019.01.15. 13:34

Natura 2000 gyepterületen a kaszálás tervezett időpontját a tevékenység megkezdése előtt a földhasználónak legalább öt munkanappal írásban be kell jelentenie a működési terület szerinti nemzeti park igazgatóságnak.Tisztelt Földhasználók!

Tájékoztatjuk Önöket arról, hogy lehetőség nyílt a Natura 2000 gyepterületeken a kaszálás bejelentések elektronikus ügyintézésére is.

A bejelentés megtételére e-Papír szolgáltatás használatával nyílik lehetőség az alábbi linken:

https://epapir.gov.hu/level/uj?ugytipus=1252&cimzett=BUP

A bejelentést az alábbi linken található nyomtatványon kell benyújtani e-papír szolgáltatás használatával:

https://www.bnpi.hu/hu/kaszalas-bejelento-lap

A kitöltött nyomtatvány az e-Papír felületén csatolt dokumentumként feltölthető és beküldhető a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság részére.

Az e-Papír egy ingyenes, hitelesített üzenetküldő alkalmazás, amely internetkapcsolaton keresztül, elektronikus úton összeköti az Ügyfélkapuval rendelkező ügyfeleket a szolgáltatáshoz csatlakozott intézményekkel.

Az e-Papír felhasználói kézikönyv elérhető:

https://ugyintezes.magyarorszag.hu/dokumentumok/epapir_felhasznalo_kezikonyv.pdf

Segítséget talál továbbá a használatához a következő linken:

https://segitseg.magyarorszag.hu/segitseg/epapir.html

Az Ügyfélkapu olyan azonosítási szolgáltatás, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználó biztonságosan léphessen kapcsolatba az elektronikus közigazgatási ügyintézést, illetve elektronikus közigazgatási szolgáltatásokat nyújtó szervezetekkel.

Ügyfélkapu regisztrációhoz az alábbi linken talál segítséget:

https://ugyfelkapu.gov.hu/

Az elektronikus ügyintézéssel kapcsolatos kérdéseiket feltehetik írásban a titkarsag@bnpi.hu e-mail címen, vagy a (36) 411-581 telefonszámon.


Bükki Nemzeti Park Igazgatóság

Kapcsolódó

​Szilvásvárad - Millenniumi természetismereti és erdészeti bemutató sétaút

​Szilvásvárad - Millenniumi természetismereti és erdészeti bemutató sétaút

2022.09.01. 13:45

A Szalajka-völgy bejáratától a Börtönmúzeum (Panoptikum, Szilvásvárad, Park u. 12.) mellett elhaladva, az információs táblákat követve, érkezünk a tanösvény kezdetéhez. Az ösvényen közel 2 km hosszan végig emelkedve érkezhetünk a Millenniumi Kilátóba, miközben az elhelyezett táblákból sok hasznos ismeretre tehetünk szert. A Millenniumi Kilátóból gyönyörű kilátás nyílik Szilvásváradra, a hegyek koszorújára és a közéjük vágódó völgyekre. Tiszta időben innen is láthatjuk a Magas-Tátrát. A kilátó parkolójából lefelé a műúton a Tótfalusi-völgy felé, vagy észak felé fordulva, a Bérci úton (S+ turistajelzésen) jutunk vissza Szilvásváradra.

A tanösvény húsz ismertető tábláján igen sok információ olvasható, a táblákat a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság helyezte ki. Tíz tábla a Bükk természeti értékeit és a természetvédelmi tevékenységet mutatja be. A tanösvény elején tizenhárom különböző típusú kőzetminta segítségével megismerkedhetünk a hegység földtanával, a bükki karszttal, majd a hegység növényvilágával, rovarvilágával, ragadozó emlőseivel, madárvilágával, a nemzeti parkban folyó madárvédelemmel.

Az útvonalon több fedett pihenőhely, a végállomáson szép kilátást nyújtó kilátó található.

Gyerekekkel is ajánlott.

Útvonal: Szilvásvárad, Börtönmúzeum - Kalapati parkoló - Millenniumi Kilátó
Visszafelé két úton is lehet jönni:
1. Millenniumi Kilátó - Kalapati parkoló - Tótfalusi-völgy (műúton végig) - Szilvásvárad (5,4 km, 1 óra 45 perc, aszfaltos út)
2. Millenniumi Kilátó - Kalapati parkoló - Rákmára - Bérczi út - Cseres-tető - Szilvásvárad, Park u. 25/A (3,3 km, 1 óra, erdészeti út)

Tovább olvasom