Föld Napi Hírek a Geoparkokban 2024.04.18. 01:05

Földünk Napjához kötődően a Globális Geoparkok Hálózatának 20 éves évfordulójáról is megemlékeznek a magyarországi UNESCO Globális Geoparkokban.

Föld Napjának és a hozzá kötődő, bolygónk földtani örökségét láttatva őrző geoparkok tiszteletére nagyszabású nemzetközi ünnepségsorozathoz csatlakozik a 3 magyar geopark, melyek a megalakulásának 20. évfordulóját ünneplő Globális Geoparkok Hálózatának (GGN) tagjai.

GGN versenykihívás 2024

A Földünk UNESCO Globális Geoparkjait összefogó szervezet különleges programsorozatot és versenyt hirdetett meg a földtani örökségünkhöz és az élő bolygóhoz kapcsolódva, melyhez érdemes csatlakozni. Ennek keretében, a kövek történeteit énekli meg a szlovák-magyar Novohrad–Nógrád Geoparkban az ipolytarnóci miocén barangolás, melynek programját a National Geographic is meghirdette.

Földünk és a geoparkok emlékezetének ünnepét országunk másik két UNESCO Globális Geoparkjában, a Bakony–Balaton és a Bükk-vidék Geoparkokban is megtartják, érdemes felkeresni honlapjukat. Hétfőn 13 órai kezdettel pedig a YouTube csatornára is rá lehet kattintani, az újdonsült UNESCO Globális Geoparkok sorában a Bükk-vidék Geopark digitális adásban mutatkozik be a világ nagyközönségének.

Kapcsolódó