Elismerő oklevél a kiemelkedő szakmai tevékenységért 2022.03.18. 13:33

Az '1848/49. évi Forradalom és Szabadságharc Emléknapja 'Március 15.' alkalmából tartott kitüntetési ünnepségen Dr. Nagy István miniszter miniszteri elismerő oklevelet adott át Juhász Róbert kollégánknak, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Nyugat-Bükki Tájegysége tájegységvezetőjének kiemelkedő szakmai tevékenységéért, tájegységvezetői munkájáért.

Dr. Nagy István és Juhász Róbert Fotó: Agrárminisztérium

Juhász Róbert hazánk első erdős, középhegységi nemzeti parkja, a Bükki Nemzeti Park Nyugat-Bükki Tájegységének tájegységvezetőjeként koordinálja a területén folyó természetvédelmi tevékenységet, a területek védelmét, a körzeti erdőtervezésekhez való adatgyűjtést és szolgáltatást. E mellett ellátja a Nemzeti Park Igazgatóság őrszolgálat-vezető helyettesi feladatait is. A tájegység munkáját példamutatóan szervezi, különös figyelmet fordítva a természetvédelmi kezelésekre. Szorosan együttműködik a BNPI központi állományával és más tájegységeivel. Kapott feladatait maradéktalanul, magas szakmai színvonalon látja el. Alapfeladatain túl egyéb feladatok ellátásában is aktívan vesz részt.

Őrkerületében a kezdetektől fogva elismert szakember, a gazdálkodók, a hatóságok és a természet iránt érdeklődő civilek egyaránt számíthatnak rá. Jó kapcsolatot ápol a területen gazdálkodókkal, a lakossággal, a társhatóságokkal, a tájegységben érintettekkel jó kapcsolatot tart. Aktívan dolgozik azon, hogy a jórészt az erdőből élő, a nemzeti park területén dolgozó emberek (gazdálkodók, munkavállalók) és a természetvédelem közötti látszólag jelentős ellentmondás feloldódjon. Munkájának köszönhetően a tájegységében zajló természetvédelmi tevékenység mellé széles körű társadalmi bázis is társult, a hatékony felvilágosító, tájékoztató tevékenységnek köszönhetően. Szakmai elhivatottsága, munkabírása kiemelkedő, kollegialitása, emberi példamutatása mintaértékű, tevékenységével magas szinten szolgálja a természetvédelem ügyét.

Szívből gratulálunk az elismeréshez!

Kapcsolódó