"Az év Könyvtár Támogatója Díjat" vehettünk át Salgótarjánban 2024.06.04. 09:00

Kolléganőnk, Csákiné Dobos Laura oktatási referensnek - a Vidra Verda guruló természetbúvárunk programjainak szervezője - munkáját dícséri, hogy 2024. június 3-án a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság egy kitüntető díjat kapott Salgótarjánban.

A Balassi Bálint Könyvtár minden évben elismeréseket ad át a könyvtár születésnapjához kötődően azoknak az embereknek, társaságoknak, szervezeteknek, akik sokat tesznek a vármegye, Salgótarján kulturális életéért.

2023-ban a Vidra Verda guruló természetbúvár oktatóbuszunk segítségével összesen 85 foglalkozás valósult meg 78 különböző településen, 4610 főt érintve, mely az Igazgatóság működési területén egyre nagyobb ismertségnek és népszerűségnek örvend. Ezen kívül 8 különböző rendezvényre volt hivatalos a Vidra Verda, ahol több mint 2000 ember ismerhette meg küldetését. Nagyon jó kezdeményezésnek bizonyult a salgótarjáni Balassi Bálint Könyvtárral kötött együttműködésünk, melynek köszönhetően a hátrányos helyzetű kistelepülések oktatási intézményiben is lehetőség nyílt az oktatóbusz megjelenésére.

A képen Csákiné Dobos Laura balról, fekete pólóban.


A Könyvtár jóvoltából Csákiné Dobos Laura oktatási referensünk a tavalyi és az idei évben is számtalan Nógrád vármegyei településre jutott el a guruló természetbúvár kisbusszal, hogy a fiatal korosztálynak természetismereti programokat tartson. Ennek a tevékenységnek köszönhetően idén, a jeles salgótarjáni eseményen a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság a "Könyvtár Támogatója Díját" vehette át. A rendezvényen jelen volt Rónai Kálmánné igazgató asszony és Harmos Krisztián, a Nógrádi Tájegység tájegységvezetője.


Harmos Krisztián és Rónai Kálmánné a díjjal.


Ezúton is köszönjük a Balassi Bálint Könyvtárnak az együttműködést és a támogató segítséget!




Kapcsolódó