Állatok Világnapja: több száz gyermek a foglalkozásainkon 2023.10.09. 15:01

Az Állatok világnapja alkalmából október 3. és 6. között a felsőtárkányi Bábakalács Természetiskolában tartottunk természetismereti programokat. A foglalkozások ezúttal a természetben fellelhető állati nyomokról, életjelekről szóltak.

A szerdai és pénteki napokra regisztrált csoportok egy négy állomásos programon vettek részt, melyen az év fajai közül, az év rovarának megszavazott közönséges temetőbogár, valamint az év emlősének választott közönséges vakond életmódjával is megismerkedhettek a gyerekek. Két állomáson élő állatokkal is volt lehetőség találkozni. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság védett állatok tartására szolgáló mentőállomásának lakóit – egerészölyv, vörös vércse, holló, macskabagoly – Kelemen Tamás mutatta be a résztvevőknek. Az inváziós fajok elterjedésének veszélyeiről Hák Flóra természetvédelmi referens mesélt, miközben testközelből is össze lehetett hasonlítani a sárgafülű ékszerteknős és a nálunk őshonos, mocsári teknős jellemzőit.

A négy napos programon 9 oktatási intézményből 14 csoport, összesen 364 kisdiákja vett részt.


Az "Állati nyomozás" foglalkozásunk október 7-én, szombaton tovább utazott Jászapátiba, ahol a Városi Hivatal által szervezett környezetvédelmi témahét keretén belül beszélgettünk a résztvevő gyerekekkel nemzeti parkunk védett állatfajairól.


Kapcsolódó