A márciusi hosszú hétvégén a barlangok mélyétől a csillagokig 2022.03.03. 14:34

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság látogatóközpontjai a márciusi hosszú hétvégén tárt kapukkal várják a látogatókat.

  • A lillafüredi Szent István-barlang és az Anna-barlang hosszított nyitvatartással készül a négy napos ünnepre. A Szent István-barlangban 9 órától indulnak szakvezetett túrák, az utolsó csoport még 16 órakor nekivághat a mélynek. Az Anna-barlang egy órával később, vagyis 10 órakor nyit, s 16 órával bezárólag szintén óránként indulnak turnusok a különleges mésztufa barlang bejárására.
  • Legújabb látogatóközpontunk, a Bükki Csillagda ugyancsak mind a négy napon várja a csillagászat és űrkutatás világa iránt érdeklődőket 9.30-tól 16.30-ig. Előzetes jegyvásárlásra honlapjukon keresztül van lehetőség.
  • A felsőtárkányi Nyugati Kapu Látogatóközpont a márciusi hosszú hétvége szombatjától keddig 9 órától 16 óráig tart nyitva. Az érdeklődők a "Karszt és Élővilága" kiállítás interaktív elemeivel szemléletesen, sok esetben pedig játékos módon figyelhetik meg a Bükki Nemzeti Park állat- és növényvilágát, valamint a hegység földtani kialakulásával kapcsolatos ismereteket is elsajátíthatják.
  • A szilvásváradi Millenniumi Kilátó ezen a négy napon 10 órától 17 óráig várja a túrázókat, a különleges bükki panorámára vágyókat.
  • A mátrafüredi Harkály Ház a megszokott nyitva tartási időben, tehát 10-től 15 óráig várja a látogatókat. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság mátrafüredi ökoturisztikai és környezeti nevelési központja sok szempontból foglalkozik a Mátrával: mesél annak kialakulásáról, tájtörténetéről, élővilágáról, de képet kaphatunk a hegység természetvédelmi helyzetéről, illetve az ott dolgozó természetvédelmi őrök munkájáról. Mindezeket izgalmasan, élményszerűen tálalva.
  • Az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület 9 órától 16 óráig lesz nyitva, sőt két plusz programmal is készülnek erre az időszakra: március 12-én egy Rudapithecus ősmajom kutatásáról szóló könyv bemutatója színesíti a kínálatot, 15-én pedig egy tematikus túrát indítanak Kubinyi Ferenc emlékére. A részletekről a linkekre kattintva olvashatnak.

Várjuk Önöket!

Kapcsolódó