Ajánlattételi felhívás

Az ajánlatkérő pályázatot hirdet az SKHU/1902/1.1/037 azonosító számú „Riverside wildlife once and today / Folyóparti élővilág egykor és most (RiWild)” című projektjéhez kapcsolódóan az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület és Bemutatóhelyen található, lábnyomos homokkő feltárások nyomfosszíliáinak precíziós 3D felület szkennelésére.

1. Ajánlatkérő neve, címe, telefon- és telefaxszáma (e-mail):

Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI)

3304 Eger, Sánc u. 6.

Tel: 36/411-581

Fax: 36/412-791

Ügyintéző: Laufer Zsanett, pályázatkezelési referens

E-mail: projektiroda@bnpi.hu és a titkarsag@bnpi.hu

2. A beszerzés tárgya, illetőleg mennyisége:

Az ajánlatkérő pályázatot hirdet az SKHU/1902/1.1/037 azonosító számú „Riverside wildlife once and today / Folyóparti élővilág egykor és most (RiWild)” című projektjéhez kapcsolódóan az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület és Bemutatóhelyen található, lábnyomos homokkő feltárások nyomfosszíliáinak precíziós 3D felület szkennelésére az alábbi tartalommal:

Az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Területen az 1900-ban elkezdődött lábnyomos homokkőfelszín nyomfosszíliáinak tudományos kutatása eddig körülbelül 500 m2 nagyságú feltárt részt érintett, melynek egységes, nagy pontosságú digitális felmérése és adatbázisának archiválása ez idáig nem történt meg.

A nyertes ajánlattevő feladatai az alábbiak:

· A lábnyomos homokkőfeltárások nyomfosszíliáinak precíziós, legalább 0.10 és 0.05 mm pontosságú 3D felület szkennelése kb. 500 m2 felszínen. Az eredmények későbbi könnyebb áttekinthetősége érdekében a terület 1 m2-es négyzethálós parcellákra történő lézeres felosztása szükséges. A tevékenység során védőintézkedéseket kell betartani, az őséletnyomok nem károsodhatnak.

· A mérések eredményeként textúrázott és textúra nélküli képpontok halmaza szükséges.

· A mérés eredményeként kapott „letisztított, zajmentes” vektoros állományt és a mérési jelentést külső adathordozón (két példányban) szükséges a megrendelő felé átadni.

· A szkennelés a BNPI által biztosított szakértő helyszíni jelenlétében történhet.

· Az utómunkálatok során a szkennelt állomány letisztítása, a parcellák összeillesztése és a felület térhálós modelljének elkészítése szükséges.

· További utómunkálatok során szükséges a megbízott szakértővel történő együttműködés, műhelymunka a felszín őséletnyomainak speciális feldolgozásában és kiértékelésében, beleértve a domborzati, szintvonalas modellezést is. Körülbelül 40 egyedi nyomfosszília komplex vizsgálatára kerül sor.

· Fotogrammetriai mérés: a táj színes 3D modelljének, a helyszín virtuális terepbejárását bemutató videó elkészítése.

Az ajánlat elkészítéséhez előre egyeztetett időpontban 2021.03.22-én és 24-én 9-16 óra között helyszíni bejárási lehetőséget biztosítunk. A helyszíni bejárásnál a pandémia előírásokat be kell tartani. A területi kolléga elérhetősége a bejárással és szakmai koncepcióval kapcsolatban: Szarvas Imre, természetvédelmi területvezető: mobil: +36 30/349-5711, vezetékes telefon: +06 32/454-188, SzarvasI@bnpi.hu

3. A szerződés meghatározása: vállalkozási szerződés

4. A szerződés időtartama vagy a teljesítés határideje:

projekt kezdete: a szerződés hatályba lépése

várható befejezése: 2022.03.31.

Ajánlatkérő előteljesítést elfogad.

A kivitelezés időtartama alatt ajánlattevőnek rendelkezésre állást kell biztosítani.

5. A teljesítés helye (a fenti feladatok az alábbi helyszínhez kapcsolódnak): Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület, 3138 Ipolytarnóc, Külterület 039 hrsz., mely a BNPI vagyonkezelésében van.

6. Az ellenszolgáltatás teljesítésének feltételei, illetőleg a vonatkozó jogszabályokra hivatkozás: Ajánlatkérő előleget nem fizet. A nyertes ajánlattevő két részszámlát és egy végszámlát nyújthat be. Az ajánlattétel, a szerződés és a kifizetések pénzneme: EUR.
Ajánlatkérő az SKHU/1902/1.1/037 azonosító számú, RiWild című projekt keretében támogatásban részesült, így jelen beszerzési eljárás nyomán létrejött szerződést a megrendelő a projekt keretében nyújtott támogatásból finanszírozza.

7. Az ajánlatok bírálati szempontja: a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatás.

8. Az ajánlat benyújtásának módja, címe: postai úton az ajánlatkérő 1. pontban meghatározott címén, az igazgatói titkárság, illetve az ajánlattételi idő rövidségére való tekintettel e-mailen: a projektiroda@bnpi.hu és a titkarsag@bnpi.hu címeken.

9. Az ajánlattételi határidő: 2021.03.26.

10. A benyújtott ajánlatnak tartalmaznia kell:

- Az ajánlattevő adatait (név, cím, adószám, telefonszám, e-mail);

- Az ajánlat tárgyát, amelyben szerepel a „SKHU/1902/1.1/037” megnevezés;

- Az ajánlatra vetített nettó vállalási díjat (EUR);

- Az ajánlatra vetített ÁFÁ-t, amennyiben releváns (EUR);

- Az ajánlatra vetített bruttó összköltséget (EUR);

- Amennyiben az ajánlattevő alvállalkozót von be a teljesítésbe, úgy azt az ajánlatában is köteles jelezni (mellékelt nyilatkozat kitöltésével). Amennyiben alvállalkozó bevonása történik majd, úgy az ajánlattevő tudomásul veszi, hogy a teljesítésbe bevont alvállalkozóval kötött szerződést (melyben szerepel a megállapodás összege) valamint a kifizetésre vonatkozó dokumentumokat köteles megküldeni az ajánlatkérő részére.

- A mellékelt nyilatkozatok közül az ajánlattevőre vonatkozót (cég esetén az átláthatósági, egyéni vállalkozó esetén az öregségi nyugdíjról szólót), hiánytalanul kitöltve és aláírva.

- A jogosultságra, csődeljárásra és köztartozás mentességre vonatkozó nyilatkozatot kitöltve és aláírva.

- Kérjük, ajánlatához mellékelje a feladat elvégzésére alkalmas, szkennelésre alkalmazandó eszköz megnevezését, műszaki specifikációját tartalmazó leírását.

11. Egyéb információk:

- Amennyiben az alvállalkozók bevonása a szerződés teljesítése során válik szükségessé, úgy az csak a megrendelő részére való bejelentést követően lehetséges.

- Ajánlatkérő a szerződéses feltételeket a nyertes ajánlattevővel közösen dolgozza ki.

- Tekintettel a rövid ajánlattételi határidőre, kérjük, hogy ajánlatukat a projektiroda@bnpi.hu és a titkarsag@bnpi.hu e-mail címekre is küldjék meg.

- Tekintettel az ún. zöld beszerzésre, ajánlatkérő az ajánlati felhívást csak elektronikusan küldi meg az ajánlattevőknek, ezáltal is csökkentve a projekt papírfelhasználását.

- Az ajánlatok összeállításával és benyújtásával kapcsolatban felmerült összes költség az ajánlattevőt terheli.

- Jelen eljárásban sem részajánlatot, sem alternatív ajánlatot tenni nem lehet. Az ajánlattevő kizárólag a feltüntetett teljes mennyiségre tehet ajánlatot. A feltüntetett mennyiségek egy részére tett ajánlatok érvénytelenek.

- Amennyiben további kérdése merülne fel az ajánlattétellel kapcsolatban, úgy az alábbi kollégáktól kaphat további tájékoztatást (Szarvas Imre: 30/349-5711; szarvasi@bnpi.hu és Laufer Zsanett: 30/812-3047; lauferzs@bnpi.hu).

Mellékletek:

o Átláthatósági nyilatkozat:
https://owncloud.bnpi.hu/index.php/s/sAGES38WLiNyFuk

o Öregségi nyugdíjról szóló nyilatkozat:
https://owncloud.bnpi.hu/index.php/s/QSKJZX7BcwYV70f

o Nyilatkozat (jogosultság, csődeljárás, köztartozás)

https://owncloud.bnpi.hu/index.php/s/lMvMKpHK9vVIgpd

o Az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület és Bemutatóhelyen található csarnokok és a kutatási terület elhelyezkedése

https://owncloud.bnpi.hu/index.php/s/7oBgWvdoFJtzfin/download

o Lábnyomos felület

https://owncloud.bnpi.hu/index.php/s/3kudIF7V3EGPXaK

o Költségtábla

https://owncloud.bnpi.hu/index.php/s/2D98bETkJ36vkof

o Nyilatkozat alvállalkozó bevonásáról

https://owncloud.bnpi.hu/index.php/s/545qgZJyLKCz42h


Az ajánlattételi felhívás pdf formátumban.

Kapcsolódó

2023/1 5. Butterfly studies

2023/1 5. Butterfly studies

2023.07.10. 15:54
Am heutigen Tage durfte ich zwei Ranger und einen aus Deutschland angereisten Forscher (juhuu) in ein Waldstück nahe Kerecsend begleiten. Der Forscher wollte die gefährdete Schmetterlingsart Maivogel (Euphydryas maturna) (Wikipedia-Link für die Interessierten: https://de.wikipedia.org/wiki/Maivogel ;) ) untersuchen, bzw. besser gesagt deren Raupen und Lebensraum.Der Maivogel kommt natürlicherweise in Ost- und Mitteleuropa vor, jedoch nur sehr lokal und die Populationen liegen weit verstreut. Leider ist er, wie so viele Arten, stark vom Aussterben bedroht (unter anderem aufgrund von Lebensraumverlust durch Forstwirtschaft und dem Einsatz von Insektiziden). In Deutschland gibt es beispielsweise nur noch vier verschiedene Populationen. In Ungarn gibt es noch eine etwas weitere Verbreitung (bei der letzten Zählung wurden etwa zwanzig Individuen festgestellt), unter anderem auf dem Gebiet des Bükk Nationalpark Direktorats in der Nähe der Kleinstadt Kerecsend. Aus diesem Grund ist der Forscher extra aus Deutschland angereist, um sich hier ein Bild der Lebensräume zu machen.Wir machten uns also auf die Suche nach den Raupen des Maivogels, welche für gewöhnlich an Eschen und Ligustern zu finden sind. Leider hat das Wetter mal wieder nicht mitgespielt (warum schneit es im April L ??) und die Raupen haben sich alle verkrochen, sodass nicht einmal der speziell darauf trainierte Artenspürhund die Raupen finden konnte.Alles in allem war es jedoch ein interessanter (wenn auch seeehr kalter) Nachmittag, bei dem ich wieder etwas Neues gelernt habe.Zum Abschluss haben wir uns noch bei einem Kaffee aufgewärmt und dann war es Zeit für den Feierabend!
Tovább olvasom