CSILLAGMESÉK újra - Történetek az Égből a Földieknek szeretettel!

2024.01.05. 19:00 - 21:30

Bükki Csillagda

7
CSILLAGMESÉK újra - Történetek az Égből a Földieknek szeretettel!

Különleges koncertre invitáljuk az Érdeklődőket 2024. január 5-én, pénteken, 19 órakor a Bükki Csillagdába. Asharti Szabó Andrea intuitív énekművész Égből és Égről szőtt történeteket és dalokat gyűjtött egy csokorba erre az estre. A hallgatók pedig a hangok, történetek és a képi világ segítségével kizökkenhetnek a mindennapok mókuskerekéből. Elrepülhetnek egy másik világba, amelyet úgyis hívhatunk, Otthon.

A művésznő, aki augusztusban már adott egy teltházas koncertet a Bükki Csillagdában, így vall önmagáról: „Egyszer, egy kung-fu mester azt mondta nekem, hogy amikor énekelek, valami kijön a számon, és az az embereknek jó. Akkor és ott, semmit nem értettem belőle. Csak álltam és zokogtam, mert amit éveken keresztül nagyon el akartam fojtani, az elemi erővel kitört belőlem. Az volt az a pillanat, amely megváltoztatta az életem, és elindultam a hosszú utazásra a hangok birodalmában. Az operettől kezdve a musicalen át az operáig sok mindent tanultam és műveltem. Számos tanárnál tanultam, számos országban énekeltem. Végül megmaradt, ami a szívemnek legkedvesebb: lelkemből énekelni. Csak úgy, spontán. Amikor énekelek, teljesnek és szabadnak érzem magam. De ezt a szabadságot és teljességet meg kellett tanulnom. Nekem is. Ezt igyekszem átadni a közönségemnek és a tanítványaimnak is. Ugyanis az emberek legnagyobb gátja a boldogságuk elérésében a félelem. Az pedig illúzió.”Jegyvásárlás csak a BNPI honlapján lehetséges ezen a linken: https://www.bnpi.hu/hu/program-reszletek/csillagme...


Program:

18.30 - 19.00 Regisztráció

19.00 - 20.15 koncert a Bükki Csillagda planetáriumában. Énekel és mesél: Asharti Szabó Andrea

20.30 - 21.30 csillagles az obszervatóriumból/teraszról

A rendezvényre szóló jegyekkel érkezési sorrendben foglalhatják el helyeiket.


Látható égitestek ezen az estén:

Szaturnusz; Jupiter; M15; NGC 869 (Perseus-ikerhalmaz); M31 (Androméda-galaxis); M33 (Triangulum-galaxis); Fiastyúk; M42 (Orion-köd); M44 (Méhkas csoport)


Asharti Szabó Andrea honlapja: http://asharti.com/

Asharti Szabó Andrea a Facebookon: https://www.facebook.com/ashartiintuitivesinger

Asharti Szabó Andrea YouTube-csatornája: https://www.youtube.com/@ashartiszaboandrea1901

Felhívjuk vásárlóink szíves figyelmét, hogy ÁSZF-ünk szerint a megvásárolt, adott időpontra szóló jegyek nem válthatók vissza, és más jegyre nem cserélhetők.

Kedvezőtlen időjárás esetén a csillagles programelem helyett a Bükki Csillagda kiállítását lehet megtekinteni, illetve csillagászunk élőszavas, planetáriumi előadást tart.

Vásárolja meg jegyét online!

2024.01.05. 19:00 - 21:30 CSILLAGMESÉK újra - Történetek az Égből a Földieknek szeretettel!
Csillagmesék koncertjegy
9 900 Ft/fő
Betelt

Kapcsolódó

2022/1. - 5. Ipolytarnóc: our stay in the wilderness

2022/1. - 5. Ipolytarnóc: our stay in the wilderness

2022.08.23. 15:40
Ipolytarnoc; Unser Aufenthalt im Nirgendwo[26.5.2022- 5.6.2022.; 28.6.2022.-7.7.2022]Während unseres Freiwilligendienstes wohnten wir insgesamt einen Monat in Ipolytarnóc, einmal Anfang Juni und einmal Anfang Juli. Das Visitorcenter gehört nicht direkt zum Bükk Nationalpark wird aber vom Direktorat mitverwaltet. Wir wohnten in einem der Gästehäuser am Waldrand und hatten immer mal wieder pelzigen Besuch durch den dort lebenden Kater. Unsere Arbeit war etwas anders als im Direktorat, wir saßen nicht im Büro sondern waren meist draußen unterwegs. Bevor wir nach Ipolytarnóc fuhren gab uns Balázs Excel Tabellen über verschiedene Wanderpfade rund um Ipolytarnóc. Unsere Aufgabe war die Pfade abzulaufen, die Infotafeln mit einem GPS-Gerät zu markieren und alles mit Fotos festzuhalten. Anschließend trugen wir alle Auffälligkeiten in den Tabellen zusammen. Eine weitere unserer Aufgaben war etwas sehr besonderes, Ipolytarnóc ist für seine Fülle und Qualität an Fossilien bekannt und noch ist längst nicht alles freigelegt. Wir durften die Ausgrabungen weiterführen und uns selbst als Archäologen versuchen. Die Arbeit machte viel Spaß aber natürlich war auch die Umgebung traumhaft schön. Unsere Unterkunft befand sich mitten im Wald, was wir durch kleine Ausflüge und Spaziergänge nutzen Während unseres zweiten Aufenthaltes fand die Reevaluation statt, mehr dazu können sie im Blogeintrag „Hoher Besuch in Ungarn“ lesen.
Tovább olvasom