13
Csillagfényes vacsoraest az Iszkor étteremmel a Bükki Csillagdában - 2. forduló
Csillagfényes vacsoraest az Iszkor étteremmel a Bükki Csillagdában - 2. forduló
Csillagfényes vacsoraest az Iszkor étteremmel a Bükki Csillagdában - 2. forduló
Csillagfényes vacsoraest az Iszkor étteremmel a Bükki Csillagdában - 2. forduló
Csillagfényes vacsoraest az Iszkor étteremmel a Bükki Csillagdában - 2. forduló
Csillagfényes vacsoraest az Iszkor étteremmel a Bükki Csillagdában - 2. forduló
Csillagfényes vacsoraest az Iszkor étteremmel a Bükki Csillagdában - 2. forduló
Csillagfényes vacsoraest az Iszkor étteremmel a Bükki Csillagdában - 2. forduló
Csillagfényes vacsoraest az Iszkor étteremmel a Bükki Csillagdában - 2. forduló
Csillagfényes vacsoraest az Iszkor étteremmel a Bükki Csillagdában - 2. forduló
Csillagfényes vacsoraest az Iszkor étteremmel a Bükki Csillagdában - 2. forduló
Csillagfényes vacsoraest az Iszkor étteremmel a Bükki Csillagdában - 2. forduló
Csillagfényes vacsoraest az Iszkor étteremmel a Bükki Csillagdában - 2. forduló

Ezúttal is különleges gasztronómiai, egyben csillagászati élményben lehet része azoknak, akik jelentkeznek a Bükki Csillagda legújabb csillagfényes vacsoraestjére 2025. június 13-án, pénteken.

Az est gasztronómiai élményét a 2024-ben az “Év Ifjú Séfjének” választott POHNER ÁDÁM és a MICHELIN Guide Bib Gourmand címet nyert mályinkai ISZKOR étterem csapata biztosítja, akik második alkalommal adnak vacsoraestet a Bükki Csillagdában. A kizárólag bükki termelői alapanyagokat felhasználó ISZKOR két tulajdonosa, Pohner Ádám és Kun A. Luca röviden "alapanyag konyha"-ként jellemzi éttermüket: "Hisszük, hogy az a fontos, hogy ami a tányérba és a poharakba kerül, az legyen tökéletes, nem pedig az, milyen maga a tányér. A főszerepet a termelőink játsszák, és az általuk minden héten frissen szállított, magas minőségű alapanyagok, amit mi a legtisztábban, legőszintébben, legközvetlenebbül szeretnénk nektek továbbadni, hozzátéve saját magunkat és azt, amit nekünk ez a környék jelent.".

Az Iszkor a 2024-es Dining Guide Top100 Étteremkalauzban a 40. helyen végzett, erről bővebben itt olvashatnak: https://diningguide.hu/elismeresrol-utanpotlasrol-...

Az Iszkor legfrissebb terveiről pedig itt: https://diningguide.hu/nem-novekedni-akarunk-hanem...


A képen látható ételek csak illusztrációként szolgálnak.

Vacsoramenü:

Amuse: Mónosbéli házi vaj Sándor Tamástól, friss kovászos kenyér
Előétel: Mónosbéli kecskesajt, eper, spárga, bodzás író
Főétel: Lillafüredi pisztráng, cukkinis lasagne, mónosbéli érlelt hegyisajt
Desszert: Darapuding, eper, mandula
Alkoholmentes italok

Garantáltan egyedülálló ízélményre számíthatnak a gasztronómia szerelmesei!

Természetesen gondolunk azokra is, akiknek valamilyen ételintoleranciájuk van. Kérjük, ezt igény esetén előzetesen jelezzék számunkra.

Tervezett programunk jó idő esetén:

18.30 - 19.00 - Érkezés, regisztráció (a várakozás alatt a kiállítás szabadon megtekinthető)

19.00 – Vendégek köszöntése, bemutatkozik az Iszkor

19.15 - 20.30 - 4 fogásos vacsora az Iszkor étteremmel

20.45 – 23.00 Csillagászati megfigyelés, távcsőbemutató a kupolában és a teraszon (Borús idő esetén planetáriumi filmvetítés és csillagászati előadás)

Látnivalók az égen derült idő esetén:

Hold; Mars; M81/82 (Bode-galaxisok); Mizar-Alcor kettőscsillag; M51 (Örvény-galaxis); M13 (Herkules-gömbhalmaz); M57 (Gyűrűs-köd); Albireo; M27 (Súlyzó-köd)

Öltözék: Nincs dressz-kód, inkább melegen és rétegesen öltözzenek fel, akkor komfortosabban érzik majd magukat a szabad ég alatt.


Jegyvásárlás csak ezen a felületen, online lehetséges.

Felhívjuk vásárlóink szíves figyelmét, hogy ÁSZF-ünk szerint a megvásárolt, adott időpontra szóló jegyek nem válthatók vissza, és más jegyre nem cserélhetők.

Kedvezőtlen időjárás esetén a csillagles programelem helyett planetáriumi filmvetítésre és csillagászunk élőszavas, planetáriumi előadására kerül sor.

A résztvevők a belépéssel tudomásul veszik, hogy az eseményről fotók, videók készülhetnek, amelyet a Szervezők publikálhatnak.

A programváltoztatás jogát a Szervezők fenntartják.


2025.06.13. 19:00 - 23:00

Vásárolja meg jegyét online!

2025.06.13. 19:00 - 23:00 Csillagfényes vacsoraest az Iszkor étteremmel a Bükki Csillagdában - 2. forduló
Csillagfényes vacsoraest az Iszkor Étteremmel jegy
21 500 Ft/fő
Betelt

Kapcsolódó

4 Austausch mit dem Kiskunság Nationalpark / Exchange with the Kiskunság National Park

4 Austausch mit dem Kiskunság Nationalpark / Exchange with the Kiskunság National Park

2023.04.19. 14:18
Vom 23. bis zum 28. Oktober waren wir in dem Kiskunság Nationalpark, der Nationalpark wurde im Jahr 1975 gegründet und liegt zwischen Donau und Theiß in der Mitte von Ungarn. Die beiden Freiwilligen Paul und Tristan absolvieren hier ihren Freiwilligendienst, wie Marei und ich sind sie auch mit dem Kulturweit Programm in Ungarn. Damit wir die diversen Landschaftsformen in Ungarn etwas besser kennen und verstehen lernen können, haben wir uns, so wie die Freiwilligen vor uns für ein gemeinsames Austausch Projekt entschieden. Während sich das bewaldete Bükk Gebirge durch verschiedene Karstformationen und Kalksteinberge auszeichnet, sind im Kiskunság Nationalpark verschiedene Steppen, Salzwiesen und Weiden vorzufinden. Beide Nationalparks sind also sehr unterschiedlich und in ihrer Biodiversität einzigartig, weshalb der Austausch eine spannende Lernmöglichkeit darstellt. An dem meisten Tagen waren wir mit Csaber einem der Ranger des Kiskunság Nationalparks unterwegs, dieser hat uns viel über die Artenvielfalt in Nationalpark erklärt. Die Puszta steppe bieten ein Lebensraum für zahlreiche Pflanzen und Tiere, so hatten wir das Glück an einem Tag great bustards (Großtrappen) zu sehen. Diese gehören mit einem Gewicht von bis zu 16 kg zu den schwersten flugfähigen Vögeln der Welt. In den letzten zweihundert Jahren ging der Mitteleuropäische Bestand fast verloren, weshalb die Vögel heute besonders geschützt werden müssen. Weiterhin haben wir Common Hackberries (Amerikanischer Zürgelbaum) herausgerissen, diese aus Amerika importierte Pflanze stellt durch ihre rasante Verbreitung eine starke Gefährdung für die Artenvielfalt da. Die Lebensbedingungen im Nationalpark sind günstig für die Common Hackbeeries, so dass sie sich schnell weiterverbreiten können, weshalb ihr Bestand reguliert werden muss. Breitet sich eine invasive Pflanzenart zu weit aus und gefährdet die heimische Artenvielfalt, so wird eingegriffen. Würden sich die invasiven Pflanzen weiter ausbreiten und dann von einer Krankheit befallen werden, so wären direkt alle Pflanzen betroffen, aus diesem Grund soll die Artenvielfalt geschützt werden. Im Kiskunság Nationalpark durften aber auch viele andere spannende Erfahrungen machen, in der Waldhütte in welcher wir in der Woche unseres Aufenthalt gelebt haben, gab es keine Heizung, weshalb wir Holz gehakt haben um zu heißen, Trinkwasser gab aus Kanistern und zum Duschen haben wir ein Duschfeuer angemacht. Durch diese Erfahrung sind uns viele Privilegien noch einmal deutlich bewusster geworden und wir haben sie noch mehr zu schätzen gelernt. Die Erfahrungen im Kiskungság Nationalpark waren also auf ganz vielen verschiedenen Ebenen sehr bereichernd.
Tovább olvasom