Vadcsapáson, a jelenkor és az ősvilág nyomában

2024.02.03. 11:00 - 14:00

Ipolytarnóci Ősmaradványok természetvédelmi terület és bemutatóhely

1
Vadcsapáson, a jelenkor és az ősvilág nyomában

2024. február 3-án, szombaton, különleges nyomolvasással invitálja a látogatókat a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság az Ipolytarnóci Miocén Parkba. Tematikus betekintés keretében a jelenkor és az ősvilág nyomkövetése mellett a természetvédelmi vadgazdálkodással is megismerkedhetnek az érdeklődők.

124 évvel ezelőtt találtak rá a 17 millió éves ősvilági szörnyek lábnyomaira a világhírű Ősmaradványoknál. Az ősélőhely kutatása napjainkban is folytatódik a Novohrad-Nógrád UNESCO Globális Geopark beléptető kapujánál.

Az évmilliókat átölelő nyomkeresés vadászati élménynapján a különleges rendeltetésű vadászterület fővadásza, Juhász Tamás természetvédelmi őr kalauzolja a látogatókat a régmúlt és jelenkor vadcsapásain.

De nem csupán felnőtteknek szól a program, az Ősfenyő Belépő Fogadóépületben egy különleges vadászati természetfilm, digitális terepasztal és a kiterjesztett valóság interaktív falának játéktere ad szórakoztató elmélyülést a családoknak egy tovatűnt világ és a jelenkor vadjainak megismerésére.

Találkozó helye és időpontja: Ősfenyő Belépő látogatóközpontban, február 3-án, 11 órakor. A program várható vége: 14.00

  • A téli nyomkereséshez megfelelő ruházat és lábbeli viselése ajánlott.
  • A terepi bejárást követően a téli álomba merült miocén erdő, a vadászati természetfilm megtekintése és a kiterjesztett valósággal ismerkedés ad további programlehetőségeket.

Azoknak pedig, akik a geológiai tanösvény kincseit és a 3D időutazást is meg szeretnék tekinteni, ajánlott már korábban a területre érkezniük, érdemes egész napos programként betervezni látogatásukat.

  • A programhoz előre be kell jelentkezni.
  • A regisztrációhoz kérjük, hogy az ipolytarnoc@osmaradvanyok.hu email címre, "Vadcsapason regisztracio" tárgy megjelöléssel, név és mobil szám megadásával jelentkezzenek be.

A program részvételi díja: 3.000 Ft/fő, csak helyben fizethető.

Kapcsolódó