Ősvilági Túra a Miocén Parkban

2024.05.04. 10:45 - 13:00

Ipolytarnóci Ősmaradványok természetvédelmi terület és bemutatóhely

1
Ősvilági Túra a Miocén Parkban

Május 4-én a régmúlt ösvényein kóborolva különleges tematikus túrával invitálja látogatóit a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság az Ipolytarnóci Ősmaradványokhoz. A programhoz kötődve a Globális Geoparkok Hálózatának 20 évvel ezelőtti megalakulásáról is megemlékeznek a szlovák-magyar Novohrad–Nógrád UNESCO Globális Geopark őslénytani központjában.

A Föld földtani örökségét láttatva őrző geoparkok tiszteletére nagyszabású nemzetközi ünnepségsorozathoz csatlakozik a palóc geopark beléptető kapuja, amely a megalakulásának 20. évfordulóját ünneplő Globális Geoparkok Hálózatának (GGN) tagja.

GGN versenykihívás 2024

A Földünk UNESCO Globális Geoparkjait összefogó szervezet különleges programsorozatot és versenyt hirdetett meg a földtani örökségünkhöz és az élő bolygóhoz kapcsolódva, melyhez érdemes csatlakozni. Ennek keretében, a kövek történeteit énekli meg az ősvilági túra Ipolytarnócon.

Az Ősfenyő Belépő fogadóépülettől 10 óra 45 perckor induló tematikus túra az egykori vulkáni katasztrófa kapcsán a földtörténeti eseményeket és az azok emlékezetét interpretáló geoparkok témáit is magában foglalja a geológiai tanösvény bejárása mellett. Rendkívüli kedvezményként a fogadóépületi 3D időutazáson is részt vehetnek az előre bejelentkezők. (A túrán előre regisztráltak vehetnek részt (3.000 Ft/fő), a részvételi szándékot az ipolytarnoc@osmaradvanyok.hu email címre május 3-ig beérkezett üzenetben lehet jelezni.)


Kapcsolódó