Újságírói tanulmányút a geoparkban 2022.04.01. 07:41

2022. március 30-án budapesti újságírók ismerkedtek a Novohrad-Nógrád Geopark geoturisztikai lehetőségeivel.

A programot együttműködésben a Novohrad-Nógrád Geopark, az Innotime Hungary Kft és a Nógrád megyei Önkormányzat biztosította.

A program a Nógrád Megyei Önkormányzatnál indult, ahol a GEOfood védjegyátadó programhoz kapcsolódva interjúkat készítettek a programon részt vevő helyi termelőkkel és éttermekkel, valamint a Vedd a Nógrádit! program munkatársaival.

A program következő eleme Salgó vára volt, ahol Prakfalvi Péter, a Novohrad-Nógrád Geopark geológusa tartott geotúrát a résztvevőknek.

A salgói vár tövében Prakfalvi Pétert épp a Magyar Katolikus Rádió munkatársának nyilatkozik

A túra végén a Geocsodák Házába is betért a csoport, ahol Kollár Norbert mutatta be a látogatóközpont kiállításait.

Kollár Norbert a Geocsodák házának a kiállítását mutatta be

Az eresztvényi látogatóközpontban Hegyi Péter, a helyi Tourinform iroda vezetője fogadta az újságírókat. Beszélt az épület történetéről és arról a munkáról, amivel hozzájárulnak a térségbe geoturisztikai céllal érkező vendégek kiszolgálásához.

Hegyi Péter mutatta be az Eresztvényi Látogatóközpontot

Az újságírói program utolsó eleme Mátraverebély - Szentkút felkeresése volt, ahol előbb Prakfalvi Péter geológus tartott izgalmas geotúrát a remetelakokhoz, illetve Szent László-hasadékhoz és a forrásokhoz, majd Orosz Lóránt atya, a ferences rendház vezetője mutatta be Szentkút szakrális értékeit.

Prakfalvi Péter geológussal Szentkúton

A program a GEOfood védjegyes Szerzetesek titka menü megkóstolásával zárult.

Orosz Lóránt atya mutatta be a kegyhelyet

Kapcsolódó