Újra várjuk a látogatókat! 2021.04.30. 20:17

A legújabb koronavírus járványügyi rendelkezések értelmében 2021. május 1-től igazgatóságunk bemutatóhelyei, turisztikai célú barlangjai újra fogadhatnak látogatókat.

Szeretettel várja a kirándulókat az Ipolytarnóci Ősmaradványok csapata, ahol a sétálójegy megváltásával szabadon, az óvintézkedések betartásával, védettségi igazolvány nélkül is megtekinthetőek a bemutatóhely szabadtéri részei. Azonban a belső terekben és a geológiai tanösvényen csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők tartózkodhatnak.


A Baglyaskő Vár Természetvédelmi Látogatóközpont szabadtéri részei is korlátozás nélkül, a járványügyi intézkedéseket betartva látogathatóak nyitvatartási időben.


Igazgatóságunk turisztikai célú barlangjai is újra kinyitnak, így megcsodálhatóak a Szent István- barlang cseppkövei és a világszinten is különleges Anna-barlang mésztufa képződményei. Barlangjaink látogatása a hatályos rendelkezések alapján korlátozáshoz kötöttek, indulás előtt honlapunkon kérjük tájékozódjanak ezekről.

A Szilvásváradi Nemzeti Parki Védjegyes Termékeket árusító bemutatóhelyünk is nyitva, ahol immunerősítő teákat, házi szörpöket, védjegyes mézeket, kozmetikai termékeket is vásárolhatnak. Igazgatóságunk széles könyv és kiadvány kínálata is elérhető a bemutatóhelyen. Kérjük a látogatás során viseljenek orrot és szájat eltakaró maszkot.


A Szilvásváradon kirándulókat várja a Millenniumi Kilátó is.

A Mátrát járva érdemes betérni a Mátrafüreden található Harkály Házba, ahol interaktív kiállítás keretében mutatjuk be a Mátra élővilágát.


Szeretettel várjuk a látogatókat, de kérjük, látogatás előtt mindenképpen tájékozódjanak honlapunkon az esetleges korlátozásokról!

Kapcsolódó