Perszeidák éjszakája a Geoparkkal! 2018.07.31. 13:59

Szabadtéri programokat szervezett a Novohrad-Nográd Geopark Eresztvényben a Perszeidák meteorraj alkalmából!

A Perszeidák meteorrajnak, mely a Perseus csillagkepről kapta a nevét, idén augusztus 12-én volt a maximuma. S ez a látványos csillagászati jelenség alkalmából a Geopark eresztvényi latogató központjában éjszakai programokkal várták az érdeklődőket.

21 órától az "Üstökösök pora" címen szabadtéri vetítés volt látható. Az előadó Francsics László volt, aki a Magyar Csillagászati Egyesület tagja és az augusztusi meteorok eredetét mutatta be.
Ez az érdekfeszítő előadás rengeteg látogatót idevonzott. Sajnos a várva várt hullócsillagokat nem lehetett látni a felettünk elvonuló viharfelhők miatt. Azonban a fakultatív távcsöves bemutatót kalandos éjszakai túrával pótolták a Geopark munkatársai. A kalandvágyó túrázók az eresztvényi erdőt járhatták be a túravezetőkkel, akik közben ismertették a táj gazdag és egyedi értékeit.
Este tíz órától a subLogic és a Modular zenélt és biztosította a vidám hangulatot egészen hajnali fél egyig.
Erre a különleges napra különleges ételekkel és italokkal is várták a látógatókat. Ettől a naptól kezdve kapható a tépett húsos pulled pork szendvics és a panini is az eresztvényi Geopark Büfében.


Kapcsolódó